BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaHindistan'dan gelişmiş ülkelere uyarı----

Hindistan'dan gelişmiş ülkelere uyarı

Hindistan'dan gelişmiş ülkelere uyarı
31 Ocak 2014 - 08:34 www.finansgundem.com

Hindistan Merkez Bankası, Gelişmiş ülkelere yardım etmek zorunda işin içinden bu şekilde sıyrılamaz...

Hindistan MB Başkanı, gelişmiş ülkelerin gelişen ülkelere yardım etmek zorunda olduğunu söyledi. inShare Mail Sonra Oku Yazdır Hindistan Merkez Bankası Başkanı Raghuram Rajan, gelişmiş ülkeleri Türk Lirası’ndan Hindistan para birimine kadar gelişen ülke para birimlerinde büyük düşüşlere neden olan sıkıntılarla mücadelede işbirliğine davet etti.

ELLERİNİ YIKAYIP, SIYRILAMAZLAR

Rajan, gelişen piyasaların, 2008'in sonlarında etkisini gösteren küresel krizden çıkışta kritik rol oynadığını hatırlattı. Hindistan MB Başkanı, sanayi ülkelerinin şu anda gelişen ülkeleri sıkıntıya sokan konularda üzerine düşeni yapmak zorunda olduğuna işaret etti. Bir televizyon kanalına açıklama yapan IMF'in eski Başekonomisti Rajan, "Sanayi ülkelerinin gelişen piyasalardaki sorunları çözmeye yardımcı olmak zorunda. Bu noktada ellerini yıkayıp, siz kendinizi ayarlayın biz ne gerekiyorsa yapacağız” diyemezler" şeklinde konuştu.

KOORDİNASYON UYARISI

Fed'in varlık alımlarını azaltmasıyla gelişen piyasaların para birimlerinin yaşanan değer kaybının ardından "küresel para politikalardaki koordinasyonun bozulduğu" uyarısında bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)