BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHindistan'dan AstraZeneca/Oxford aşısına onay----

Hindistan'dan AstraZeneca/Oxford aşısına onay

Hindistan'dan AstraZeneca/Oxford aşısına onay
02 Ocak 2021 - 17:41 www.finansgundem.com

Hindistan, AstraZeneca'nın Oxford Üniversitesi'yle işbirliği içinde geliştirdiği Kovid-19 aşısına onay verdi

Kovid-19 salgınından en fazla etkilenen ülkelerden Hindistan, AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen kovid-19 aşısını onayladı. Böylece dünyanın en kalabalık ikinci ülkesindeki aşılama kampanyasının yolu açılmış oldu.

Aşının, acil kullanım için onaylandığını belirten Hindistan İletşim Bakanı Prakash Javadekar ayrıca gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel şirket Bharat Biotch’dan COVAXIN, Zydus Cadila’dan ZyCoV-D ve Rusya’nın Sputnik-V'si dahil olmak üzere en az dört aşının daha onay almayı beklediğini dile getirdi.

En az dört aşı daha onay bekliyor

Bakan, "Hindistan belki de en az dört aşının kullanılacağı tek ülkedir" ifadelerini kullandı. İngiltere tarafından ilk onayı salı günü verilen AstraZeneca/Oxford aşısı, bazı rakip aşılara göre daha ucuz ve kullanımı daha kolay.

Euronews'in haberine göre, Hindistan ayrıca Batı'da düzenleyici onayını güvence altına almak için BioNTech ile Pfizer Inc tarafından geliştirilen kovid-19 aşısı için de acil kullanım başvurusu aldı.

Yılın ilk yarısında 300 milyon kişinin aşılanması hedefleniyor

Vaka sayısının 10 milyonun üzerinde olduğu ülke, bu yılın ilk altı ila sekiz ayında 1,35 milyar insanın 300 milyonunu aşılamayı hedefliyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra en fazla vakaya sahip olan Hindistan ayrıca virüse bağlı en fazla ölümün görüldüğü üçüncü ülke konumunda.

Salgın gölgesinde dünyada eğitim: Okulları açan ülkeler

 

İngiltere başa döndü: Vakalar arttı!

 

Tek doz aşı ile antikor umudu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)