BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHindistan'da milyonlarca Kovid aşısı imha edildi----

Hindistan'da milyonlarca Kovid aşısı imha edildi

Hindistan'da milyonlarca Kovid aşısı imha edildi
21 Ekim 2022 - 14:51 www.finansgundem.com

Hindistan’da aşı üreticisi Hindistan Serum Enstitüsü (SII), 100 milyon doz Kovid-19 aşısının kullanım tarihinin geçtiğini belirtti. Tarihi geçen aşılar imha edildi.

Hindistan’da aşı üreticisi Hindistan Serum Enstitüsü (SII), kullanım tarihi geçen 100 milyon doz Kovid-19 aşısının imha edildiğini açıkladı.

Şirketin CEO’su Adar Poonawala, geçen yıl Aralık ayında düşük talep gerekçesiyle Covishield aşısının üretimini durdurduklarını açıkladı.

Dünyanın en büyük aşı üreticisi olan SII, AstraZeneca’nın ürettiği Vaxzevria aşısının yerli versiyonunu imal ediyordu.

BBC News haberine göre; Covishield, Hindistan’da yapılan aşıların % 90’ını oluşturuyor. Hindistan’da 2 milyar dozdan fazla Kovid aşısı yapıldı. Federal Sağlık Bakanlığına göre ülke nüfusunun % 70’inden fazlası en az iki doz aşı oldu.

Ocak 2022’de sağlık çalışanlarına ve kronik hastalığı olan 60 yaş üzerindekilere hatırlatıcı doz yapılmaya başlandı. Daha sonra da tüm yetişkinler hatırlatıcı doz kapsamına alındı.

Ağustos ayında ülkenin bağımsızlığının 75’inci yıldönümünde tüm yetişkinlere 75 gün boyunca Kovid aşısı sağlandı. Ancak Sağlık Bakanlığına göre şu ana dek sadece 298 milyon doz aşı yapılabildi.

‘’HEPİMİZ BIKTIK’’

Poonawala gazetecilere yaptığı açıklamada “Hatırlatıcı dozlara talep yok çünkü halk Kovid’den bıkmış gibi görünüyor” dedi ve ekledi:

“Dürüst konuşmak gerekirse ben de bıktım. Hepimiz bıktık.”

Poonawala’ya göre SII’in stoğunda 100 milyon doz dolayında aşı bulunuyordu. Aşıların raf ömrü dokuz ay ve bu süre Eylül ayında sona erdi.

Gelişmekte Olan Ülkeler Aşı Üreticileri Ağı toplantısında konuşan Adar Poonawalla, “İlerleyen dönemde, insanlar yıllık grip aşısı yaptırdıklarında yanında bir de Kovid aşısı yaptırabilirler. Ancak Hindistan’da Batı’da olduğu gibi her yıl grip aşısı yaptırmak gibi bir adet yok” ifadelerini kullandı. 

Bu arada Poonawala SII’ın hatırlatıcı doz olarak Covovax aşısının hatırlatma dozuna yönelik denemeleri tamamladığını bildirdi. Şirket, iki hafta içinde onay almayı umuyor.

SII aynı zamanda, ABD’li biyoteknoloji şirketi Novavax ile Omicron varyantına özgü bir hatırlatma dozu geliştirmek için işbirliği yaptı.

Pfizer, KOVID aşısının fiyatını güncelledi

 

ABD, Kovid-19 aşısını çocuk aşı takvimine ekliyor

 

Kovid-19 "küresel acil durum" olarak nitelendirilmeye devam edecek

 

Kışın yaklaştığı ülkelerde Kovid vakalarının artması bekleniyor

 

BM: Kovid ve iklim değişikliği, kadın ve çocukların sağlığını bozdu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)