BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHindistan’da İlker Aycı tartışması----

Hindistan’da İlker Aycı tartışması

Hindistan’da İlker Aycı tartışması
26 Şubat 2022 - 14:54 www.finansgundem.com

Türk, Müslüman ve Erdoğan’a yakın bir isim olduğu için İlker Aycı’nın Air India’nın başına geçmesi halkın tepkisine neden oluyor

FİNANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ
14 Şubat'ta Tata Sons yönetimi, Türk Hava Yolları'nın eski CEO’su İlker Aycı'yı Air India'nın CEO'su ve Genel Müdürü olarak atandı. Bu atama sonrası Hindistan kamuoyunda büyük tartışmalar başladı.

Son günlerde ise Hintli gazetelerin manşetlerinde ilker Aycı geniş yer bulmaya başladı. Aycı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın olmasından, Türk ve Müslüman kimliğine kadar eleştirilerin odağı oldu. İlker Aycı atamasını ırkçı bir platformda tartışmaya çeken Hintliler İçişleri Bakanlığı’nın olaya el koymasını istiyorlar.

Bu arada Aycı, göreve 1 Nisan itibarıyla başlayacak. Bu süre zarfında İstihbarat birimlerinin İlker Aycı ile ilgili kapsamlı bir araştırma yapacağı belirtiliyor.

Artan kamuoyu baskısı nedeniyle RSS üyesi Swadeshi Jagran Manch, hükümetin İlker Aycı'nın atanmasının gerekli düzenleyici onaylara tabi olduğu açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’nın (MHA), herhangi bir Hintli şirketin kilit pozisyonlarına atanan isimleri ve geçmişlerini "titizlikle" kapsamlı bir şekilde kontrol ettiği belirtildi.

Aycı bir Türk vatandaşı olduğundan, MHA'nın geçmiş kontrolü için dış istihbarat teşkilatı R&AW'dan yardım alması bekleniyor.

İlker Aycı Air India’ya CEO oldu

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı görevi bırakıyor

 



YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum27 Şubat 2022 15:35

    Thyaş nin vergi dairesine sunduğu mali tabloda 29 milyar zarar var net döviz pozisyonu - 88 milyar dediğimizde herkes fış fış kürek çekiyordu ama o teknenin içi su doluymuş şimdi bu 2022 de dolar ikilira daha artsı o öz sermayenin yarısı daha gider zaten şimdiden 1 lira arttı 31 aralık döviz kuru a göre neyse gözünüz aydın

  • Ceren kızılkaya26 Şubat 2022 18:13

    Hintli kardeşler dünyayı sarmış heryerdeler bizde TR de bunlara kota koyalım örneğin Novartis TR CEO oda Hintli kovalım bu ne ırkçılık

  • Atakan 26 Şubat 2022 18:12

    Kanal 7 hint dizilerini yayından kaldır ‘hindilere bak adam beğenmiyorlar