BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHindistan'da 'çocuk gelin' operasyonu: 2 bin gözaltı----

Hindistan'da 'çocuk gelin' operasyonu: 2 bin gözaltı

Hindistan'da 'çocuk gelin' operasyonu: 2 bin gözaltı
04 Şubat 2023 - 22:27 www.finansgundem.com

Hindistan'da yasa dışı çocuk evlilikleri nedeniyle 2 bin kişiyi gözaltına alındı. 'Çocuk gelinler' bebekleriyle birlikte 'kocalarının' tutuklanmasını protesto etti

Hindistan'da polisin ülkenin kuzeydoğusundaki Assam eyaletinde 18 yaşın altındaki kız çocuklarının yasa dışı 'evlendirilmesine' yönelik başlattığı operasyonda 2 binden fazla kişi tutuklandı.

Euronews'in haberine göre, Assam eyalet polis şefi Gyanendra Pratap Singh, tutuklananlar arasında reşit olmayan kızların evliliklerini gerçekleştirdikleri iddiasıyla 50'den fazla Hindu rahip ile Müslüman din adamının da bulunduğunu söyledi.

Singh, "Toplamda yaklaşık sekiz bin erkeğin adının karıştığı 4 bin 74 polis vakasına dayanarak şu ana kadar 2 bin 169 kişiyi tutukladık." dedi.

35 milyon nüfusa sahip Assam'da çok sayıda "çocuk evliliği" vakası polise ya da adli mercilere bildirilmiyor. Ulusal Suç Kayıtları Bürosu'na göre eyalet genelinde 2021 yılında sadece 155, bir önceki yılda (2020) ise 138 çocuk evliliği vakası kaydedildi.

Hindistan'da yasal evlenme yaşı erkekler için 21, kadınlar için 18. Yoksulluk, eğitimsizlik ve özellikle kırsal kesimdeki sosyal normlar ve uygulamalar, ülke genelinde çocuk yaşta evliliklerin yüksek olmasının nedenleri arasında gösteriliyor.

Çocuk gelinlerden protesto

Ülke medyasında cuma günü yayınlanan görüntülerde, bazı genç kadınların kucaklarında bebekleriyle ağladıkları ve "kocalarının" tutuklanmasını protesto ettikleri görüldü.

Bir genç kadının, "Beraber mücadele ediyorduk ve bir şekilde iki yakamızı bir araya getiriyorduk ama birlikte mutluyduk. Kocam tutuklandı, şimdi geçimimizi kim sağlayacak?" diye konuştu.

Emniyet müdürü Singh, çocuk evliliklerinin eyaletteki yüksek seviyedeki bebek ve anne ölüm oranlarının nedenlerinden biri olduğunu dile getirdi.

Assam Eyaleti Başbakanı Himanta Biswa Sarma, Twitter hesabından paylaştığı iletide, "Assam polisinden kadınlara yönelik affedilemez ve iğrenç suça karşı sıfır tolerans ruhuyla hareket etmelerini istedim." ifadesini kullandı.

Hindistan 'çocuk evlilikleri'nde dünya birincisi

Hindistan Parlamentosu, kadınların evlenme yaşını erkeklerle aynı seviyeye getirmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek amacıyla 18'den 21'e yükseltmek için yasal düzenleme hazırlığı içerisinde.

Hindistan Kadın ve Çocuk Gelişimi Bakanı Smriti Irani, Parlamento'da yaptığı açıklamada bu adımın kız çocuklarının fiziksel ve psikolojik olgunluğa erişmelerinin yanı sıra eğitimlerini tamamlamalarına ve ekonomik bağımsızlıklarını elde etmelerine olanak sağlayacağını söyledi.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından 2019 tarihinde yapılan bir araştırmaya göre, dünyadaki çocuk gelinlerin üçte biri Hindistan'da yaşıyor.

Aynı araştırmada, ülkedeki her dört genç kadından birinin daha 18 yaşına gelmeden ya 'evlendiği' ya da bir beraberliğinin bulunduğu belirtilmişti.

Birleşmiş Milletler'in 2021 tarihli bir başka raporuna göre de Hindistan dünyadaki en fazla çocuk geline ev sahipliği yapan ülke konumunda. Dünya genelindeki 223 milyon çocuk gelinin küresel toplamının üçte biri bu ülkede bulunuyor.

Ülkede 18 yaşın altındaki kız çocuklarının evlenmesi yasa dışı olsa da, tahminlere göre her yıl en az bir buçuk milyon kız çocuğu evlendiriliyor.

Türk bilim insanları 7'nci kez Antarktika'da

 

Paludan çocuk tacizcisi çıktı

 

Çin'de ailelere sınırsız çocuk izni

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)