BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHindistan ve Çin askerleri arasında sınır kavgası----

Hindistan ve Çin askerleri arasında sınır kavgası

Hindistan ve Çin askerleri arasında sınır kavgası
16 Ağustos 2017 - 12:49 www.finansgundem.com

Hindistan ve Çin sınırında, iki ülkenin askerleri arasında ki gerilim tırmanıyor

Himalaya dağlarının batısında, Hindistan ve Çin sınırında iki ülkenin askerleri arasında dün çıkan kavga, sınırın başka bir bölgesinde iki aydır devam eden anlaşmazlıktan dolayı iki ülke arasında süren gerilimi daha da tırmandırdı.

Sınırdaki olay hakkında bilgi sahibi olan bir Hintli kaynak Yeni Delhi'de yaptığı açıklamada, kavganın, Çin askerlerinin Pangong gölü yakınından Hint bölgesi Ladakha girmeye kalkışmaları üzerine çıktığını söyledi. Kaynak, Çinli askerlerin taş ve demir çubuklar kullandıklarını ve çıkan arbedede iki taraftan da hafif yaralananlar olduğunu bildirdi. Çin’in savunma ve dışişleri bakanlıklarından bir açıklama gelmedi. Hint ordusu da olay hakkında yorum yapmayı reddetti. Çin ve Hindistan, sık sık birbirlerini sınır ihlaliyle suçluyor, ancak çatışma boyutunda kavgalar nadir görülüyor. Hindistan ve Çin, aralarındaki 3,500 km’lik çizilmemiş dağ sınırı üzerindeki Doklam yaylasında da iki aydır gerilim yaşıyor. Sorun, Haziran ayında, hem Çin'in hem de Hindistan'ın müttefiki olan Butan'ın hak iddia ettiği ve yerleşim bulunmayan Doklam bölgesinde Çin'in yol inşaatına başlaması ve Hindistan'ın da bu çalışmayı durdurmak için bölgeye asker göndermesiyle başlamıştı. Adının açıklanmasını istemeyen bir Hintli bakan, Doklam sorununun çözümlenmesi için çabaların devam ettiğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)