BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHindistan ülkenin 4. büyük bankasının yönetimine el koydu----

Hindistan ülkenin 4. büyük bankasının yönetimine el koydu

Hindistan ülkenin 4. büyük bankasının yönetimine el koydu
06 Mart 2020 - 08:47 www.finansgundem.com

Hindistan Merkez Bankası, hükümetin kurtarma planı dahilinde güç durumdaki Yes Bank'ın yönetimine el koydu

Hindistan Merkez Bankası, 30 gün içinde bir kurtarma planı hazırlama taahhüdü ile birlikte, zor durumdaki Yes Bank Ltd.'nin yönetimine el koydu ve bankanın faaliyetlerine kısıtlamalar getirdi.

Hindistan'ın merkez bankası, yaptığı açıklamada, ülkenin dördüncü büyük özel bankası Yes Bank'a yükümlülükleri için ödeme yapmama talimatı verdiğini duyurdu. Ayrıca Banka'dan para çekişleri 50,000 rupi (682 dolar) ile sınırlandırıldı.

Bu adım, hükümetin yes Bank'ı kurtarmak için bir plan hazırlamasının ardından geldi. Ülkenin en büyük bankası olan State Bank of India, konu hakkında bilgiye sahip kaynakların Perşembe günü bildirdiği üzere, Yes Bank Ltd.'ye yeni sermaye enjekte edecek bir konsorsiyuma liderlik yapacak.

Bu kurtarma adımı, Hindistan'ın tüketicilere ve küçük işletmelere yüklü miktarda kredi veren geleneksel olmayan bankalardaki krizi kontrol altına almakta çektiği güçlüğün altını çiziyor. Hindistan'ın karşı karşıya bulunduğu bu güçlük ekonomik büyümenin 11 yılın en düşük seviyesine yavaşlamasına yol açtı. Bu karar ayrıca hükümetin azalan yatırımcı güvenini artırmak için müdahale etmek zorunda kalmasının diğer bir örneğini oluşturuyor.

Yes Bank rasyolarını güçlendirmek için ihtiyaç duyduğu sermayeyi hızlı bir şekilde sağlayamadı ve lokal kredi piyasasında devam eden daralmadan dolayı sıkıntı çeken gölge bankalardaki varlıkları nedeniyle istikrarına yönelik sorularla karşı karşıya kaldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)