BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHindistan, sığır ölümlerine neden olan hastalıkla mücadele ediyor----

Hindistan, sığır ölümlerine neden olan hastalıkla mücadele ediyor

Hindistan, sığır ölümlerine neden olan hastalıkla mücadele ediyor
18 Ağustos 2022 - 13:50 www.finansgundem.com

Hindistan’ın bazı eyaletlerinde binlerce sığırın ölümüne yol açan "yumrulu cilt hastalığına" karşı önlem alınması çağrısı yapıldı. Ülkede, başta Rajasthan eyaleti olmak üzere çok sayıda eyalet salgından etkilendi.

Rajasthan Eyalet Başbakanı Ashok Gehlot, hafta başı itibarıyla sığırlarda görülen hastalığın eyaletin 15 şehrine yayıldığını belirtti.

Gujarat Eyaleti Hayvancılık Birimi'nden Dr. Falguni. S.Thakar, nisandan itibaren eyalette hastalıktan ölen sığırların sayısının 3 bin 500’ü aştığını duyurdu. Toplam 4 milyonun üzerinde büyükbaş hayvanın hastalığa karşı aşılandığını dile getiren S.Thakar, enfekte olan 91 bin sığırın yaklaşık 61 bininin iyileştiğini aktardı.

420 bin sığır enfekte oldu

Salgından etkilenen bir diğer eyalet Pencap’ta ise 74 binden fazla hayvan hastalığa yakalanırken, yüzlercesi telef oldu.

Veriler yaklaşık 420 bin sığırın enfekte olduğunu ve 18 bin 400’den fazlasının telef olduğunu gösterdi.

Aşı çalışmaları yapılıyor

Guru Angad Dev Veterinerlik ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi Klinikler Direktörü Swaran Sing Randhawa, bir süre vakalarda artış görülse de salgının kontrol altına alındığını ifade etti. Aşılama çalışmalarının çok daha erken yapılması gerektiğini kaydeden Randhawa, çiftlik sahiplerinden, salgına karşı dikkatli olmalarını ve enfekte olan hayvanı izole ederek hastalığın yayılmasını önlemelerini istedi.

Kene, sinek ve sivrisinek gibi hayvanlardan bulaşıyor

Uzmanlara göre kanla beslenen kene, sinek ve sivrisinek gibi hayvanlar tarafından taşınan hastalık, sığırlarda ateş ve deri üzerinde yumrular yapıyor.

İlk olarak 1929'da Afrika kıtasında görülen söz konusu hastalık, daha sonra dünyanın başka bölgelerine de yayıldı ve 2019'da Asya kıtasında görülmeye başladı.

Sektör tehlikede

Merkezi Hindistan’ın kuzeyinde olan ve 30 binden fazla üyesi bulunan Progresif Mandıracılar Derneği Başkanı Daljeet Singh, hastalığın etkisinin hükümetin belirttiğinden çok daha şiddetli olduğunu bildirdi.

Hastalığın süt fiyatlarını yukarı çekmesinden endişe ettiklerine değinen Singh, hükümetten mağdur olan çiftçiler için yardım paketi hazırlamasını talep etti.

Hindistan'ın gümüş ithalatının rekor kırması bekleniyor

 

'Hindistan, 2023'te Asya'nın en güçlü ekonomisi olabilir'

 

Hindistan’da tapınakta izdiham

 

Hindistan Merkez Bankası faiz artırdı

 

Hindistan “net sıfır” karbon emisyonunu hedefleyen iklim planını onayladı

 

Hindistan’da maymun çiçeğinden ilk ölüm gerçekleşti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)