BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHindistan kripto parayı yasaklayabilir----

Hindistan kripto parayı yasaklayabilir

Hindistan kripto parayı yasaklayabilir
30 Ocak 2021 - 17:17 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde küresel ekonominin gündemi haline gelen dijital para konusunda yeni düzenlemeler geliyor

Dünyanın gündeminde olan kripto paralar rekor fiyat hareketlerine sahne oluyor. Bazı paralarda bir günde yüzde 100’ün üzerinde artış ya da benzer oranlarda sert düşüşler yaşanıyor. Yasal bir zemin olmadığı için bazı ülkeler dijital paralara karşı mesafeli duruyor. Bazı ülkeler de bu konuda hazırlıklar yaparken Çin başta olmak üzere birçok ülke kendi dijital parasını çıkarmaya hazırlanıyor. Hindistan ise dijital parayı yasaklamaya hazırlanıyor.

Hindistan parlamentosunun yaklaşan bütçe oturumunda özel kripto para birimlerini yasaklayacak bir tasarıyı değerlendireceği, Merkez Bankası (RBI) tarafından resmi bir dijital para birimi çıkarılmasının planlandığı belirtildi.

Hindistan, özel kripto para birimlerini yasaklamayı ve RBI tarafından çıkarılacak resmi bir dijital para birimi için yasa çıkarmayı planlıyor. Parlamentonun alt kanadının internet sitesinde yayınlanan bültende, "Kripto Para Birimi ve Resmi Dijital Para Birimi Yasası Yönetmeliğinin" yaklaşan oturumda görüşüleceği belirtildi. Parlamento oturumunda tartışılmak üzere listelenen yasa tasarısının "Hindistan'daki tüm özel kripto para birimlerini yasaklamayı amaçladığı, ancak RBI tarafından çıkarılacak resmi bir dijital para birimi oluşturmak için çerçeve sunduğu" ifade edildi.

Yasa tasarısında özel kripto para birimlerinin yasaklanmasının yanı sıra kripto para biriminin temelini oluşturan teknolojiyi ve kullanımlarını teşvik etmek için bazı istisnaların olacağı aktarıldı.

Deprem zammı faturaya nasıl yansıyacak?

Putin, Yunanistan’ın teklifini geri çevirdi

Enerjide garantili alımlar TL’ye döndü

Hindistan’da çiftçiler açlık grevi başlattı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)