BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHindistan, casus yazılımı soruşturan komiteyle iş birliği yapmadı----

Hindistan, casus yazılımı soruşturan komiteyle iş birliği yapmadı

Hindistan, casus yazılımı soruşturan komiteyle iş birliği yapmadı
25 Ağustos 2022 - 17:10 www.finansgundem.com

Hindistan hükümeti casus yazılım "Pegasus"u soruşturan komiteyle iş birliği yapmadı.

Hindistan'da "Pegasus" adlı casus yazılımla politikacılar, aktivistler ve gazetecilerin telefonlarının takip edildiği iddiasıyla başlatılan soruşturmada, hükümetin mahkeme tarafından atanan inceleme komitesiyle iş birliği yapmadığı aktarıldı.

NDTV'nin haberine göre, konuyla ilgili davayı yöneten Baş Yargıç NV Ramana liderliğindeki Yüksek Mahkeme heyeti tarafından yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında incelenen 29 telefonda "Pegasus" casus yazılımının olduğuna dair kesin kanıt bulunamadığı aktarıldı.

Bununla birlikte incelenen telefonların 5'inde "kötü amaçlı yazılım" tespit edildi.

Açıklamada ayrıca, Hindistan hükümetinin, mahkemenin konuyu araştırmak için atadığı komite ile iş birliği yapmadığı kaydedildi.

Hindistan'da aktivist ve muhalif siyasetçilerin, hükümetin İsrailli NSO Group'a ait "Pegasus" isimli casus yazılımı kullandığına dair iddiaları üzerine, Hindistan Yüksek Mahkemesi tarafından Ekim 2021'de bağımsız bir komite oluşturulmuştu.

Pegasus casus yazılımı

İsrailli siber güvenlik şirketi NSO Group tarafından geliştirilen Pegasus casus yazılımının, kullanıcıların haberi olmadan telefon konuşmalarının dinlenmesi, ses kaydı alınması, e-postaların takip edilmesi ve telefonlardan fotoğraf çekilmesi gibi casusluk faaliyetleri için dünyanın dört bir yanında kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

İsrail'in Haaretz gazetesinde yer alan haberde Azerbaycan, El Salvador, Fransa, İngiltere, Polonya, Macaristan, Hindistan, Kazakistan, Ruanda, Fas, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin ve Ürdün'de çok sayıda kişinin Pegasus casus yazılımıyla izlendiği ifade edilmişti.

Hindistan'da 3 yetkili görevden alındı

 

Hindistan'da Hz. Muhammed'e hakaret eden milletvekili gözaltında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)