BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHileli gıdada patlama!----

Hileli gıdada patlama!

Hileli gıdada patlama!
23 Ekim 2019 - 15:16 www.finansgundem.com

Hileli gıda ve tüketiciyi kandıran üretici sayısında korkunç artış... Artışın en büyük sebebi gıdada taklit ve tağşiş yapan firmalara yeterli ceza verilmemesi...

İnsan sağlığını tehdit eden hileli ürün ve sahtekar firma sayısı patladı. “Son bir yılda hileli üretim yapan firma 173’ten 618’e, hileli ürün sayısı da 282’den 1211’e çıktı” diyen TBMM Tarım Komisyonu üyesi CHP'li Ayhan Barut, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’ye şu soruları sordu:

Ülkemizde tüketicinin gıdaya erişimi giderek zorlaşırken, sektördeki özelleştirme girişimleri, taşeronlaşma, gıda güvenliğini tehdit eden uygulamalar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durum ülkemizde hileli gıda üretimini ve gıdada taklit ve tağşiş yapan firma sayısının her geçen gün arttığını göstermektedir.

SOSİSE İÇ ORGAN, KAÇAK ÇAYA DOMUZ KANI

Örneğin yoğurda, domuzun deri veya kemiklerinin kaynatılmasıyla elde edilen jelatinin katılması, tavuk kemiklerinin öğütülüp salama katılması, uzun soyulmuş sosise iç organ konulması ve kaçak çayların domuz kanıyla renklendirilmesi gibi, alkollü içecekten bala, domuz etinden kuru yemişe kadar birçok üründe akla hayale gelmeyecek metotlarla hileler yapılmaktadır. 2012'den bu yana aynı firmaların hile yapmakta ve hile çeşitliliğini artırarak devam ettikleri görülmektedir.

BİR FİRMA İKİNCİ KEZ NASIL HİLELİ GIDA ÜRETİP SATAR?

Laboratuvar sonuçları olumsuz bulunan bu firma ve ürünleri hakkında hangi işlemler gerçekleştirilmiştir? Söz konusu firmaların tekrar tekrar hileli ürün üretip satışı neden engellenememektedir? Unvanı ve adresi verilen bu firmaların ürettikleri ve pazarladıkları ürünler toplatılmış mıdır? Bu ürünlerin miktarı ne kadardır? Ülkemizde üretimi yapılan gıda ürünlerinin üretim aşamasında denetlenerek piyasaya sürülmesi yönünde planlamanız var mı? Yoksa böyle bir uygulamaya gidecek misiniz? (Deniz Ayhan/Sözcğ)

BİRİMLERDE KAÇ GÖREVLİ MÜHENDİS VAR?

Yurttaşlarımızın canına kast eden bu firmaların ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmaları için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması amacıyla bir girişiminiz olacak mı? Bakanlık merkez ve taşra birimlerinde denetim görevlisi kaçında mühendisi bulunmaktadır? Mevcut personel sayısı denetim için yeterli mi?

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)