BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHibrit çalışma modelinde çalışanlarınızı en iyi nasıl yönetirsiniz?----

Hibrit çalışma modelinde çalışanlarınızı en iyi nasıl yönetirsiniz?

Hibrit çalışma modelinde çalışanlarınızı en iyi nasıl yönetirsiniz?
27 Temmuz 2022 - 18:28 www.finansgundem.com

Hibrit çalışma herkese uygun bir model olmayabilir. Bu nedenle yöneticilerin, ekiplerinde yer alan farklı tercih, tutum ve karakterleri daha iyi anlayıp desteklemesi gerekir.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hibrit çalışma modeli oldukça yeni bir model olarak değerlendiriliyor. Pandemi süreci ve sonrasında etkin olan bu çalışma modeli, özellikle yöneticileri nasıl daha verimli bir çalışma ortamı yaratacakları konusunda düşündürüyor. Kısa süreli ve radikal değişikliklere odaklanan yöneticiler bu süreçte doğruyu bulmakta zorlanabiliyor. Sabırlı olan ve uzun süreli gözlemlerinin sonucunda bir hareket tarzı belirleyen yöneticiler ise bu süreçten karşı çıkıyor.

Forbes’tan Prasad Setty’nin haberine göre, hibrit çalışma modelinde önceliğin ekip üzerinde olması gerekiyor. Ekip içinde farklı özelliklerde, farklı tercih ve tutumları olan çalışanlar görev yapabiliyor. Yöneticilerin ekip ruhunu iyi anlamaları ve tekil olarak da çalışanlarını doğru okuyabilmeleri, başarılı bir hibrit çalışma modeli için olmazla olmazlar arasında yer alıyor.

Çalışanların yüzde 77’si yöneticilerini yetersiz buluyor

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, başarılı ve sürdürülebilir bir hibrit çalışma modeli oturtabilmek için zamana ihtiyaç olduğu bir gerçek. Tamamen yeni bir çalışma modeli olan hibrit çalışma modelinde mükemmeli bulmak, hala yapım aşamasında olan bir köprüyü geçmeye çalışmaya benzese de sanıldığı kadar zor olmadığını da bilmek gerekiyor.

Hibrit çalışmanın insanları nasıl etkilediğini anlamak için Economist Impact’in başlattığı küresel anket önemli detaylar barındırıyor. Buna göre, hibrit çalışanların yüzde 77’si, yöneticilerinin hibrit ekipleri yönetme noktasında daha spesifik eğitimlere ihtiyaçları olduğunu düşünüyor. Bu ve benzeri bulgular, hibrit ekiplerde doğru hamlelerin neler olduğunu göstermesi bakımından önem taşıyor.

Hibrit çalışanların yüzde 77’si, yöneticilerinin hibrit ekipleri yönetme noktasında daha spesifik eğitimlere ihtiyaçları olduğunu düşünüyor.

Analizi doğru aktarabilmek için anket sonuçları, hibrit çalışan türünü dörde ayırıyor. Hibrit çalışma yönteminin sürekli ve başarılı olabilmesi doğru araçlar ve rehberlikle bu dört çalışan tipini doğru anlayabilmek ve yönetebilmek gerekiyor.

Dört hibrit çalışan türü

Economist Impact, hibrit çalışanları dörde ayırıyor: Tutkulular, faydacılar, tarafsızlar ve kararsızlar. Kategoriler, çalışanların hibrit çalışmanın günlük yaşamlarını nasıl etkilediğine göre belirlendi. Araştırma, hibrit çalışma hakkındaki hislerin genellikle çocuk bakımı ihtiyacı, işe gidip gelme süresi ve kişisel çalışma tarzları gibi faktörler tarafından belirlendiğini buldu. Economist Impact tarafından tanımlanan dört hibrit çalışan tipi ve bunların her birini yönetmeye yönelik ipuçları, sürdürülebilir ve başarılı bir çalışma modeli inşa etmek açısından faydalı olabilir.

Tutkulular

Genellikle mutlu oluyorlar. Mevcut modeli sürdürmek istiyorlar. Hibrit çalışma konusunda en iyimser olanlar tutkulular. Ankete göre bu kategoriye girenler, toplam çalışanların yüzde 24’ünü oluşturuyor. Tutkulular, genel anlamda yürürlükte olan politikalardan, teknolojiden ve sosyal dinamiklerden oldukça memnun yapıda kişiler oluyor. Birçoğu tamamen saha dışında çalışıyor. Coşkulu ve üretken bir yapıya sahipler ve çoğunlukla sadakatleriyle öne çıkıyorlar.

Faydacılar

En kalabalık grubu temsil ediyorlar. Toplam çalışanların yüzde 39’unu oluşturuyorlar. Hibrit çalışma konusunda iyimserler ancak önemli bu çalışma modeliyle ilgili önemli zorluklar da yaşayabiliyorlar. Olaylara genellikle “Evet, ama…” şeklinde yaklaşıyorlar. Hibrit çalışma modelinin doğru çalışmasını istiyorlar ancak bunun iyi çalıştığını düşünmüyorlar.

Faydacılar, yer ve zaman konusunda daha az esnekliğe sahipler. Bu nedenle esnek çalışma koşullarına sahip bir iş yerinin faydalarını doğru deneyimleyemeyebiliyorlar. Faydacı çalışanlarınızı desteklemek için onların seslerini duyurmalarını sağlamanız büyük önem taşıyor.

Tarafsızlar

Açık fikirli oluyorlar. Yüksek bir enerjiye sahip olmak ve kültürel değişimin devam etmesini ummak, tarafsızları diğerlerinden ayırıyor. Diyaloğa oldukça açık olduklarından daha çok “Evet ve…” hissine sahip oluyorlar. Çalışanların refahı ve mutluluğu, iş yerindeki adalet ve kapsayıcılık konularında duyarlılar. Tarafsızlar, çalışanlar arasında yüzde 23’lük bir dilimi kapsıyor.

Yetinmeyen bir yapıya sahipler ve yeni taleplerle gelmekten çekinmiyorlar. Uzun vadede konumlarında ve çalışma koşullarında daha fazla esnekliğe ihtiyaç duyuyorlar. Daha iyi iletişim ve iş birliğinin iş yerindeki güveni artıracağına inanıyorlar.

Kararsızlar

Yüzde 13 ile kararsızlar en az sayıdaki kategoriyi temsil ediyorlar. Daha iyi teknolojiye özlem duyuyorlar. Yöneticileri olarak sizden bir şeylere duymayı bekliyorlar.

Kararsızların büyük bölümü, pandemi süresinde zihinsel sağlıklarını etkileyen sınırlı sosyal etkileşimden ya da ekstra gerginlikten muzdarip çalışanlardan oluşuyor.

Önemli ölçüde desteğe ihtiyaç duyan kararsızlar, esnek çalışmanın faydalarını henüz keşfetmemişlerden oluşuyor. Teknolojik zorluklardan şikayetçi olabiliyorlar. Uzaktan bağlanmak, iş birliği yapmak ve iletişim kurmak için doğru araçlarla donatılmamış olduklarını öne sürebiliyorlar. Bu gruba mensup olanların büyük bölümü, pandemi süresinde zihinsel sağlıklarını etkileyen sınırlı sosyal etkileşimden ya da ekstra gerginlikten muzdarip çalışanlardan oluşuyor.

Zorluklar nedeniyle geleceğe yönelik güven duyguları zayıf oluyor. Bu nedenle yöneticiler olarak onlarla aktif iletişim kurmanız, hibrit çalışma politikalarınızı açık şekilde onlarla paylaşmanız gerekiyor.

Ekibinizi tanıdıysanız yolu yarıladınız demektir

Economist Impact’in bu çalışması, hibrit çalışma modelinde ekip ruhunu daha iyi oluşturabilmek için yöneticilere bazı ipuçları sunuyor. Bu noktada asıl odağını ise çalışanlara veriyor. Bu sayede yöneticilerin çalışanlarını daha iyi tanımasını ve buna göre stratejiler belirlemesini mümkün kılmayı hedefliyor.

Çalışmanın sonuçlarına göre, liderler olarak ekip üyelerinizin farklı hibrit çalışma deneyimlerini anlamak ve kabul etmek büyük önem taşıyor. Çalışanınızın bu dört türden hangisine dahil olduğunu bilmek size büyük avantaj sağlıyor. Bu sayede çalışanlarınızla etkileşim kurmanız kolaylaşıyor. Onların tercihlerini öğrenmek için zaman ayırmak, aynı zamanda işlerini yapmalarına yardımcı olacak kararlar alırken doğru stratejiler geliştirmenize yardımcı oluyor.

Araştırmaya göre, iyi düşünülerek planlanmış bir hibrit çalışma modeli bireyse ihtiyaçlara yanıt verebiliyor, dağınık iş gücünü birbirine bağlayabiliyor ve şirketinizi güçlendiriyor. Hibrit çalıma modeli bir zorunluluktan doğmuş olsa da, her tür çalışan ve yönetici için bunu fırsata çevirmek, çalışanlarınızı daha iyi anladığınız sürece, oldukça mümkün gözüküyor.

Çalışma hayatımızla birlikte gardıroplarımız da hibritleşiyor

 

Hibrit çalışma kalıcı hale geliyor

 

Ekonomiyi uzaktan çalışanlar besliyor

 

Uzaktan çalışma cinsiyet eşitsizliğini körüklüyor

 

Uzaktan çalışma enflasyonu yavaşlatabilir

 

Z Kuşağı uzaktan çalışmayı tercih ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)