BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHeybeliada'daki orman yangını kontrol altına alındı----

Heybeliada'daki orman yangını kontrol altına alındı

Heybeliada'daki orman yangını kontrol altına alındı
21 Ağustos 2021 - 13:32 www.finansgundem.com

İstanbul Heybeliada'da orman yangını çıktı. Sebebi henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangının söndürülmesi için bölgeye çok sayıda ekip ve söndürme helikopteri gönderilmesiyle yangın kontrol altına alındı

İstanbul Heybeliada'da ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yazar Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın evinin bulunduğu bölgede çıkan yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdüğü öğrenildi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine 3 helikopter ve bir yangın söndürme uçağı sevk edildi.


Ada sakinleri de beş litrelik pet şişelere doldurdukları sularla elden ele alevlerin büyümesini önlemek için yoğun çaba sarf etti.

Heybeliada Belediye Başkanı Gül: Tüm ekipler seferber edildi
Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül yaptığı açıklamada, "Yangın yazar Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi'nin bulunduğu bölgede ancak o noktaya sıçraması beklenmiyor. Yerleşim yerlerine sıçrama riski yok. Yaralanan ya da dumandan etkilenen yok. Bütün kurumlar yangını söndürmek için ekip gönderdi. Piknik yapılan bir bölge. Yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor. Alevlerin ne kadar büyük olduğuna ilişkin de tam bir bilgi yok." ifadelerini kullandı.

KONTROL ALTINA ALINDI
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 15.20’de Heybeliada’da çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını sosyal medya hesabından açıkladı. Yerlikaya’nın paylaşımında, “Heybeliada’daki yangın 14.55 itibarıyla kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Heybeliada halkına ve yangın söndürme ekiplerimize teşekkür ediyorum. İstanbul’umuza geçmiş olsun.” ifadeleri yer aldı.

DEKAN: TEK HELİKOPTER GELDİ
Yangının çıktığı dakikalarda içinden görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Türker Kılıç, “Heybeliada'da yangın! Acil helikopter ya da yangın uçağı gerekli… Hızla ilerliyor. Hüseyin Rahmi Müzesi'nin orada, acil! Tek helikopter geldi… Yetersiz” ifadelerini kullanarak yangının söndürülmesi için yardım çağrısında bulundu.

3 bölgede çıkan orman yangınları kontrol altına alındı

Köyceğiz'de orman yangını başladı

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum21 Ağustos 2021 14:05

    Şu işe bak ya göçmenleri ülkemizde tutmak için para alıyoruz Türkiye in geldiği nokta bu mu yani aç sınırı ver avrupaya göçmenleri veya gönder ülkesine ülke Bi rahatlasın