BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHerson'a 9 ay sonra ilk sefer----

Herson'a 9 ay sonra ilk sefer

Herson'a 9 ay sonra ilk sefer
19 Kasım 2022 - 04:29 www.finansgundem.com

Ukrayna'da başkent Kiev'den, geçen hafta Rus kontrolünden geri alınan Herson kentine ilk yolcu treni yaklaşık 8 ay sonra yola çıktı. Seferlerin başlaması, Ukrayna halkında büyük mutluluk uyandırdı.

Rusya'ya karşı savaşın devam ettiği Ukrayna'nın başkenti Kiev'den, geçen hafta tekrar Ukrayna ordusunun kontrolüne giren Herson kentine yaklaşık 9 ay sonra ilk yolcu treni yola çıktı.


Yolcu treni, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki tren istasyonundan yerel saatle 22.30'da yola çıktı. Treninin, bugün saat 09.00 gibi Herson'a varması bekleniyor.

Herson'a hareket edecek tren için Kiev istasyonunda resmi tören düzenlendi. Törene Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk ile Kiev'de resmi temaslarda bulunan Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis katıldı.

Trene binenler arasında Herson'da yaşayan yerliler, basın mensupları, güvenlik görevlilerinin yanı sıra Bakan Kubrakov da vardı.

Ukrayna halkı, haklı gurur yaşıyor

Bir tren görevlisi olan Natalya Fedorets, Herson tren seferlerinin savaş başlangıcından itibaren askıya alındığını belirterek heyecanını şöyle dile getirdi:

"Yaklaşık 8 ay sonra Herson'a ilk kez tren seferi yapılıyor. Herson'un özgürleştirilmesinden dolayı gurur duyuyorum. Bu, Ukrayna için bir sevinçtir." 

38 yaşındaki Adam Maksim ise yıllardır başkent Kiev'de yaşıyor. Savaşın ilk günlerinde babasını kaybeden Maksim, bu trenle Herson'da yalnız yaşayan annesini ziyarete gidiyor.

"Ben Herson'un özgür kaldığı için sevinçten ağladım. Arkadaşlarımızla kutlama yaptık. Herson'a en son 22 Ocak'ta gitmiştim." 

Herson'da aylarca yalnız kalan eşinin yanına giden Olga İvçenko, Herson'dan 3 Eylül'de iki çocuğu ile birlikte tahliye edildiğini aktarırken Herson trenine en son savaşın başladığı gün bindiğini söyleyerek mutluluğunu dile getirdi: 

"Eve gidiyorduk ve o arada büyük oğlum bana savaşın başladığını söylemişti. Ondan sonra da tren seferleri durdu. Şimdi ise evime dönüyorum ve neler hissettiğimi heyecandan anlatamıyorum bile. Kocamı görmek istiyorum." 

Ukrayna Herson'da, hayatın durduğu köyde savaşın izleri

 

ABD: Rusya’nın Herson’dan çekilmesi 'stratejik bir zafer'

 

Rusya, Herson’dan tamamen çekildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)