BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHerkesi diplomayla BES’leyecekler----

Herkesi diplomayla BES’leyecekler

Herkesi diplomayla BES’leyecekler
16 Ağustos 2014 - 08:44 www.finansgundem.com

Vakıf Emeklilik, sektördeki nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için İŞKUR ve Bahçeşehir Üniversitesi’yle işbirliğine gitti

Vakıf Emeklilik, satış danışmanlarını İŞKUR’dan karşılayacak. Şirket, İŞKUR ve BahçeşehirÜniversitesi işbirliğiyle ‘bireysel emeklilik profesyonelleri’ projesi gerçekleştiriyor. Proje ile sektöre nitelikli Bireysel emeklilik (BES) uzmanları yetiştirilirken, eğitim verilecek 125 kişiden yüzde 51’ine Vakıf Emeklilik istihdam garantisi veriyor.

İŞKUR’da başvuran üniversite mezunu 125 kişi, Bahçeşehir Üniversitesi’nde eğitim aldıktan sonra, sertifika verilecek. Daha sonra Emeklilik Gözetim Merkezi’nın düzenleyeceği sınava katılan kişiler ‘BES satış danışmanı’ olma hakkını elde edecek. Sektörde ilk kez böyle bir proje yapıldığını hatırlatan Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, bireysel emeklilik sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamanın yanı sıra ülke istihdamına da katkı sağlayacaklarını kaydetti.

‘Nitelikli eleman ihtiyacı var’

Bostan, “Nitelikli eleman ihtiyacı sistemin büyümesine paralel artıyor. Öncelikli olarak sosyal sorumluluk kapsamında kişileri meslek sahibi yapmak adına bu projeyi destekliyoruz. Ayrıca, sektörün de eleman ihtiyacı karşılanacak” diye konuştu.

Bostan, sertifika programına katılanların dünya standartlarında bir eğitim alacaklarını ve eğitim sonunda verilecek sertifika ile tüm sektörde çalışma fırsatı yakalayabileceklerini ifade etti. Bostan, “Programı tamamlayanların yüzde 51’ine de Vakıf  Emeklilik’te iş imkanı sağlayacağız” dedi.

Eğitimler başladı

Proje kapsamında, Temmuz-Eylül 2014 ayları arasında 5 farklı grupla gerçekleştirilecek ve toplam 125 kişiye eğitim verilecek.  Sınıf içi, işbaşı ve eğrenme programı ile oluşacak eğitim programı toplamda 320 saat sürecek. İşe alınacak kişilerde ise İstanbul’da ikamet etmesi, 4 yıllık üniversite mezunu olması, 35 yaşını aşmamış ve erkek adaylar için de askerlik görevlerini tamamlamış olması şartı da aranıyor.

Vakıf Emeklilik’in 800’e yakın çalışanının 375’ini direkt satış ekibi oluşturuyor. Şirketin son istihdam atağı ile bu sayı artacak.

Geçen yıl yüzde 25’lik devlet katkısı desteğiyle yaklaşık 1 milyon yeni kişinin üye olduğu sisteme bu yılın ilk 7 ayında da 549 bin kişi katıldı ve toplam katılımcı sayısı 4.7 milyonu aştı. Sektördeki toplam fon tutarı da 30.1 milyar TL. Bostan, bu yılsonunda katılımcı sayısının 5 milyonu, fon tutarının da 33 milyar TL’yi aşmasını öngördüklerini kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)