BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakHerkese var Türk müteahhite iş yok----

Herkese var Türk müteahhite iş yok

Herkese var Türk müteahhite iş yok
13 Eylül 2013 - 06:40 www.finansgundem.com

17-18 Eylül 2013’te Türk ve Dubaili firmanın düzenleyeceği Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi ertelendi

Kuveyt hükümeti, Türk firmalarının geçtiğimiz yıllarda verdiği vaatleri yerine getirmemesi nedeniyle katılımcı şirketleri denetleme kararı aldı. Hükümet, kara listedeki müteahhitlerin fuara girmesini engelleyecek.
Hürriyet'in haberine göre, Türk Inrema şirketi ile Dubai merkezli AYN Group’un 17-18 Eylül 2013’te Kuveyt’te gerçekleştirmesi beklenen gayrimenkul fuarı ileri bir tarihe ertelendi. Kuveyt hükümeti, geçtiğimiz yıllarda düzenlenen fuara katılan Türk şirketlerin konutzedeler yarattığı iddiasıyla katılımcı şirketleri incelemeye aldı. Fuara katılmak isteyen şirketlerden istenecek belgelerle yeterlilik ve güvenirlilikleri sorgulanacak.
Türkiye imajı zarar gördü
Fuara katılmayı planlayan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 2009-2011 yılları arasında yapılan fuarlarda gerçekleştirilen satışların Türkiye imajına zarar verdiğini söyledi. Kuveytli halkın ödeme yapmasına rağmen konutlarını belirlenen tarihte alamadıklarını söyleyen Demir, ”3-5 firma işi bu duruma getirdi. Biz Kuvetli halka ayda 10 konut satarken bu oran 1’e düştü. Türk inşaat sektörü olarak artık Kuveyt’i kaybettik” dedi. Demir, kimi firmaların konutları teslim etmezken, bazı firmaların da şehrin dışındaki projeleri merkezde diye sattıklarını dile getirdi.
KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANDI
Fuara katılmak için hazırlık yapan firmalardan Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Türkiye’de iflas erteleme talebinde bulunan şirketler ve bunların yarattıkları mağduriyetlerin yurtdışına da yansıdığını söyledi. Irak ve Dubai’deki temaslarında “Türkiye’den ev aldık ama firmaya ulaşamıyoruz” şeklinde şikayet aldıklarını belirten Babacan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın müteahhit firmaları denetleyen bir sistem geliştirmesi gerektiğini dile getirdi. Alınan kararda politik nedenlerin etkili olduğunu söyleyen Babacan, “Kurunun yanında yaş da yandı. Böyle radikal bir karar beklemiyorduk. Fuara bir hafta kaldı. Önceden haber verselerdi planlamamızı ona göre yapardık” dedi. Babacan, fuarı düzenleyen firmanın bir aylık bir denetleme süresi olacağı bilgisini verdiğini söyledi.
ESENYURT KRİZİ TETİKLEDİ
Yabacıların en çok ilgi göstediği bölgelerin başında gelen Esenuyurt’ta yaşanan imar krizi nedeniyle geciken projelerin ve iflas eden şirketlerin Kuveytli yatırımcıları zor durumda bıraktığı düşünülüyor. 100 milyon doların üzerinde bir yatırım sermayesini temsil eden 500’den fazla Arap yatırımcının katılması beklenen fuarda 25 bin dolarlık katılım ücretinin yüzde ellisinin, Ekonomi Bakanlığı tarafından devlet teşviki olarak karşılanacağı açıklanmıştı. Fuara gayrimenkul şirketleri, gayrimenkul yatırım ortaklıkları ile mimar, danışmanlık, bilişim, AVM, perakende, otel, bankacılık gibi alanlarda faaliyet gösteren 40 firmanın katılması bekleniyordu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)