BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHerkese akıl veren yatırım bankası zarar etti----

Herkese akıl veren yatırım bankası zarar etti

Herkese akıl veren yatırım bankası zarar etti
29 Mart 2021 - 08:37 www.finansgundem.com

Borsaların rekor üstüne rekor kırdığı, dijital paraların katlanarak arttığı, altın dışında yatırım yapılan her şeyin kazandırdığı bir dönemde dünyanın en önemli yatırım bankası zarar açıkladı.

Perakende bankacılar pandemi sürecinde hızla küçülürken yatırım bankaları karlarını katlayarak artıyor. Artan yatırımcı sayısı zenginlerin daha zengin olması, borsaların rekor üstüne rekor kırması yatırım bankalarının bilançolarına yansıyor. Ancak Japon yatırım bankası Nomura Holdings Inc, ABD'deki bir yan kuruluşunda ABD'li bir müşteriyle yapılan işlemlerden kaynaklanan potansiyel 2 milyar dolarlık zararı işaret ederek tahvil ihracının iptalini duyurdu. 

Japonya'nın en büyük aracı kurum ve yatırım bankası yaptığı açıklamada, yan kuruluşun müşterisinden talebinin tahmini tutarının 26 Mart itibarıyla piyasa fiyatlarına göre yaklaşık 2 milyar dolar olduğunu söyledi. Bu tahmin, piyasa fiyatlarındaki dalgalanmaya bağlı olarak değişebilir.
Nomura'nın açıklaması, Amerika Birleşik Devletleri'nde Cuma günü yatırımcıların bazı şirketlerin hisse senetlerinde büyük düşüşlere neden olduğunu söylediği bir dizi blok işlemin ardından geldi.
Potansiyel zarar, yatırım bankacılığında 15 yılın en iyi üçüncü çeyrek karını bildirdikten sonra yüksek kazançları sürdürme konusundaki güvenini ifade eden Nomura'yı vurabilir.

BLOK HİSSE SATIŞI

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, yatırım bankası Goldman Sachs, aralarında Çinli teknoloji devlerinden ABD'li medya şirketlerine kadar uzanan çeşitli şirketlerin değerlerinden 35 milyar dolarlık düşüşe neden olan satışın bir parçası oldu. Banka, cuma günü blok işlemlerde 10,5 milyar dolarlık hisse sattı. Goldman Sachs, ABD'de cuma günü piyasa açılmadan önce Baidu Inc., Tencent Music Entertainment Group ve Vipshop Holdings Ltd.'den 6.6 milyar dolarlık, ViacomCBS Inc., Discovery Inc., Farfetch Ltd., iQiyi Inc. ve GSX Techedu Inc.'de ise 3,9 milyar dolarlık hisse satışı yaptı.

CREDİT SUİSSE DE ZARAR AÇIKLAYABİLİR

Credit Suisse Group AG, ilk çeyrekte bankanın ABD'deki bir hedge fonu müşterisiyle bağlantılı pozisyonlardan çıkmasıyla ilgili olarak önemli bir zararla karşılaşabileceğini bildirdi.
İsviçre bankası, "Kaybın kesin boyutunu belirlemek için henüz çok erken olsa da, bu son derece önemli ve ilk çeyrek sonuçlarımız için önemli olabilir" açıklamasını yaptı.
Banka, ABD yüksek riskli yatırım fonunun adını vermedi. Daha önce, Nomura Holdings Inc., isimsiz bir ABD müşterisinden önemli bir potansiyel kayıp konusunda uyarıda bulundu. Kaynaklara göre bu, Bill Hwang'ın Archegos Capital Management tarafından yapılan işlemlerle ilgiliydi.

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞERAFETTİN29 Mart 2021 11:16

    En güvenilir kurumlar nerden nereye geldi yöneticileri ile birlikte telefonda bekletmeler hoşgeldin adı altında asla etik olmayan sözde tuzak faiz tutarsızlıgı kartlara uyguladıkları yasasızlık türlü türlü kesintiler tırtıklamalar herkesin farkında oldugu ve buna bilerek çanak tutan yakışmayan kadrolar

  • cg29 Mart 2021 09:55

    Ne akıl vermesi telefona bile bakmıyorlar. portföy sistemi çok yavaş çalışıyor. ilgi yok.