BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHerkes Rusya'da kalan 'son oligark'ın peşinde----

Herkes Rusya'da kalan 'son oligark'ın peşinde

Herkes Rusya'da kalan 'son oligark'ın peşinde
01 Ekim 2018 - 08:35 www.finansgundem.com

"Oligark lafına dayanamıyorum. Rusya'da günümüzde artık tek bir oligark kaldı." Bu sözler Rusya'nın en zengin isimlerinden biri olan Alişer Usmanov'a ait

Ünlü milyarder Alişer Usmanov, katıldığı bir televizyon programında, kendisine oligark denilmesinden rahatsız olduğunu söyledi. Bu arada Usmanov'un "Rusya'da şu an sadece bir tek oligark kaldı, geri kalanlarının hepsi yurtdışında yaşıyor" söleri, "Son oligark"ım kim olduğu sorusunu gündeme getirdi.

Rossiya 1 kanalının yayınına katılan Usmanov, "Oligar lafına dayanamıyorum. Bu sözün erkeklere zarar verici bir yanı var" dedi.

Oligarkların "para ödemeden alan" kişiler olduğunu belirten Usmanov, "Bugün Rusya'da tek bir oligark kaldığını düşünüyorum. Bu vagonda bir tek yolcu kaldı. Vagon artık boşaldı. O bir tek kişi oturuyor, tek başına dolaşıyor. O bir oligark. Bunu kendisi biliyor. Ama bir şirketi hariç her şeyini kaybetti. O yüzden o şirkette kaldı. Başka da oligark yok" diye konuştu ama kim olduğunu söylemedi.

Medyada çıkan bazı yorumlarda, bu kişinin Yeltsin döneminde özelleştirmenin başında olan, şimdi de Rosnano devlet şirketini yöneten Anatoli Çubays olabileceği belirtildi.

Başkan Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov da daha önce yaptığı açıklamada, "Rus oligarklar" denilmesinin uygun bir ifade olmadığını söylemişti. Peskov, "Rusya'da oligarkların olduğu dönem çoktan kapandı. Rusya'da artık oligark yok" demişti.

Rusya'da 1990'larda Sovyet Birliği'nin dağılmasının ardından siyasi iktidara yakın olan ve büyük kamu varlıklarını elde eden süper zenginler için oligark tanımlaması kullanılmaya başlandı.

Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi VTsİOM'un anketine göre ise, Rusya halkının yüzde 94'ü ülkede hala oligarkların olduğunu düşünüyor. Roman Abramoviç, Oleg Deripaska, Mihail Prohorov, Vladimir Potanin, Anatoliy Çubays, Aleksey Miller, Alişer Usmanov, Boris Berezovskiy gibi isimler halkın oligark olarak gördüğü kişiler arasında.

Forbes dergisine göre mal varlığı 12,5 milyar dolar olan Usmanov bugün Rusya'nın en zengin 10'uncu kişisi.(Turkrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)