BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHerhangi sermaye sınırlandırması olmamıştır----

Herhangi sermaye sınırlandırması olmamıştır

Herhangi sermaye sınırlandırması olmamıştır
04 Aralık 2017 - 16:20 www.finansgundem.com

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, para transferlerinin kısıtlanması ya da engellenmesine yönelik talimat olmadığını söyledi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. Cumhurbaşkanımız para transferlerinin kısıtlanması ya da engellenmesiyle ilgili herhangi bir talimatı olmamıştır. Bu konuda herhangi bir sınırlandırma söz konusu değildir" dedi. Bozdağ, taşeron işçilerle ilgili olarak da, "Eli kulağında dersek yanlış olmaz. Çalışmalar tamamlanmış durumda. Bu hafta Bakanlar Kurulu'na gelmedi ama önümüzdeki hafta gelebilir. Bu yasa çıkmadan parlamento ara vermeyecek" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın sözlerinin satır başları şöyle:

Dün sayın cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklama bugün sayın cumhurbaşkanımız tarafından çok net bircimde tavzih edildi. Ne demek istediğini birinci ağızdan açıkladı.

Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. Cumhurbaşkanımız para transferlerinin kısıtlanması ya da engellenmesiyle ilgili herhangi bir talimatı olmamıştır. Bu konuda herhangi bir sınırlandırma söz konusu değildir. Cumhurbaşkanımız kendi ülkesine güvenmedikleri için paralarını başka ülkelere çıkarmak isteyenlere yönelik bir sitem olduğunu ifade etti. Sitemini ifade etmiştir.

Terör örgütünün kasası olanlara karşı Türkiye hukuk devletinin gerekleri neyse onu yapmaya devam edecektir. Bunun dışında Türkiye’de serbest piyasa ekonomisi vardır devam edecektir. Hiç kimsenin bir endişesi olmamalıdır.

KILIÇDAROĞLU’NUN 'BELGE AÇIKLAYACAĞINI' SÖYLEMESİ

Yarın CHP’nin açıklayacağı belge ya da kağıt parçası ya da yeni bombalar nedir bilmiyorum. Kılıçdaroğlu terör örgütleriyle açıkça iş birliği içinde.
Sayın Kılıçdaroğlu bu kağıt parçalarını medyaya dağıtmadığı gibi yargıya da vermedi. Savcılığın talebi üzerine sıkışınca medyaya dağıtmak zorunda kaldı.

Peki bu kağıt parçaları incelendiğinde ne çıktı ortaya? Bir banka görevlisinin bilebileceği bir şeyi öğreneceği şeyi yapmıyor. Bu kağıt parçaları incelendiğinde şunu gördük. Burada sayın cumhurbaşkanı ve ailesinden herhangi bir kişinin Man Adası’ndan herhangi bir şirkete tek kuruş para göndermediğini bu dekontlar ispat etmektedir.

Kılıçdaroğlu neyi iddia ediyor? Man Adası’nda şu şirkete şu kadar para havale ettiler. Dekontlara bakıyorsunuz dışarı aktarılan para kesinlikle söz konusu değildir. Bu dekontlar kesin bir şekilde Sayın Kılıçdaroğlu’nun müfteriliğini ispat eden bir belgeye dönüşmüştür. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan beklentimiz şu: Onurlu biri gibi davranmak.

Bu gösterdiğin dekontların sizin müfteriliğinizi ispat eden birer belge olduğu ortaya çıktı. Şimdi söyler misin alçak kim, müfteri kim, yalancı kim?
Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu saatten sonra yapması gereken CHP genel başkanlığından istifa etmesidir.

Kılıçdaroğlu elinde patlayan Man Adası bombalarından sonra konuyu değiştirip başka yeni bombalar ortaya koyarak başka tartışmalarla günü kurtarmaya çalışacaktır. Yalan üzerine kurulan bir siyasetin CHP’ye de Kılıçdaroğlu’na da faydası yoktur.

KUDÜS’ÜN STATÜSÜ

Kudüs ile ilgili çok yoğun haberler var. İsrail’in başkenti yapılacağına dair iddialar dolaşıyor. Kudüs’ün ve Haremi Şerif’in statüsü uluslararası anlamalarla bellidir. Kudüs’ün bu statüsünü korumak bölgedeki barışı korumak açısından önemlidir. Bu statü kaldırılarak başka bir adım atılırsa bu büyük bir felaket olur.

KILIÇDAROĞLU’NUN 'ZARRAB’A DEVLET SIRLARINI KİM VERDİ?' SORUSU

CHP’nin genel başkanının Türkiye’ye dönük bazı projelerde de yer aldığını görüyoruz. ABD’de devam ediyor bir dava. Bu davanın ABD’de görülmeye başladığı sırada Türkiye’de de eş zamanlı bir şekilde cumhurbaşkanımız ve ailesi hakkında bir itibar suikastına teşebbüs etti Sayın Kılıçdaroğlu.

Geçmişte de Almanya’da deniz feneri davası yapılıyordu. O zaman da Kılıçdaroğlu burada rol almıştı. Şimdi aynı şeyi buradan devam ettiğini görüyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun duruşu yerli değildir. Milli hiç değildir. Zarrab’la ilgili konunun üzeri örtülmedi ve gereken soruşturmalar Türkiye'de yapıldı.

17-25 Aralık sürecini Türkiye’de başaramayan taşeron kendisine bu görevi verenlerle iş birliğine gitti şu anda öyle görünüyor. Bu davanın bütün lojistiği FETÖ’dendir. Bilirkişi FETÖ’cü, raportör FETÖ’cü, tanık FETÖ’den… Hakim, FETÖ’nün ağırladığı birisi. Türkiye kendisine karşı yürütülen bu hadiseleri takip etmektedir. Burada çıkacak bir kararın bizim açımızdan bir kıymeti yoktur. Bu yargılama üzerinden Türkiye’yi suçlama için büyük bir çaba var.

TAŞERON İŞÇİ DÜZENLEMESİ

Eli kulağında dersek yanlış olmaz. Çalışmalar tamamlanmış durumda. Bu hafta bakanlar kuruluna gelmedi ama önümüzdeki hafta gelebilir. Bu yasa çıkmadan parlamento ara vermeyecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)