BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHer köşeye bir Bitcoin ATM’si geliyor----

Her köşeye bir Bitcoin ATM’si geliyor

Her köşeye bir Bitcoin ATM’si geliyor
15 Mart 2021 - 13:35 www.finansgundem.com

Fiyatı rekor üstüne rekor kıran Bitcoin, dijital ortamdan ATM makinalarına taşındı. Benzin istasyonundan marketlere kadar her köşeye bir makine konuluyor.

Dijital para Bitcoin işlemleri sadece dijital ortamla sınırlı kalmıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde 2021 yılında 10 bin olan Bitcoin ATM sayısı Ocak ayında 28.185’e yükseldi. ATM makine sayısındaki artışa neden olarak bazı insanların internet üzerinden işlem yapmak istememeleri, bazılarının banka hesabı olmaması, bazılarının da isimsiz para trnasferi yapmak istemesine bağlanıyor.

Bazı makineler yalnızca Bitcoin sunarken, diğerleri müşterilerin çeşitli dijital para birimlerine yatırım yapmasına izin veriyor.

Artan talebe bağlı olarak yakında benzin istasyonlarında, mağazalarda ve restoranlarda da Bitcoin ATM’lerinin kurulması bekleniyor. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Bitcoin ATM'leri üreten General Bytes, talep arttığı için stokların tükendiğini belirtiyor.

Bitcoin kritik sınırda tutunuyor

 

Bitcoin 100 bin dolar hedefine doğru ilerliyor

 

Bill Gates'ten yeni Bitcoin yorumu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)