BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriHer hata alınacak bir ders getirir----

Her hata alınacak bir ders getirir

Her hata alınacak bir ders getirir
11 Ocak 2012 - 00:31 www.finansgundem.com

Kariyer yolculuğu üniversite sınavında cevap anahtarını kaydırmasıyla değişen Anadolu Sigorta Genel Müdür Yard. Filiz Tiryakioğlu'nun bilinmeyenleri..

Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu’nun kariyer yolculuğu üniversite sınavında cevap anahtarını kaydırmasıyla bir anda değişmiş. O gün, kendisine Anadolu Sigorta’nın ilk kadın genel müdürü olma hedefini koyan Tiryakioğlu, başarısının sırlarını anlattı.
Çocukken hayallerinizi hangi meslek süslüyordu?
Sanırım benim jenerasyonumdaki birçok çocuk gibi ben de doktor olmak istiyordum. Lise üç ve dördüncü sınıf boyunca da bu hedef doğrultusunda şartlarımı epey zorladım. Ancak Üniversite sınavı puanım açıklandığında şok oldum. Çünkü inanılmaz düşük bir puan almıştım. Anlaşıldı ki, cevap anahtarını kaydırmıştım. Dolayısıyla doktorluk hayalim bitiverdi.
İş hayatına nasıl başladınız?
Üniversite sınavı sonucu yaşadığım bu şoktan sonra hemen çalışma hayatına atılmaya karar verdim ve Anadolu Sigorta’da iş hayatım başladı. Bu arada Anadolu Üniversitesi’nde okumaya başladım ve bu sırada çalışmayı hiç bırakmadım.
Kariyeriniz bilinçli bir planlama mı yoksa tesadüfler zinciri mi?
Tesadüfler zinciri olduğunu söyleyemem. Çalışmaya başladığım ilk gün dönemin genel müdürü bana "Şirketimizde çalışmak istiyorsun peki bir hedefin var mı?" diye sormuştu. Henüz 18 yaşındayım ve verdiğim cevap şu oldu:"Şirket tarihindeki ilk kadın genel müdür ben olacağım.”
Kariyerinizde dönüm noktası olarak gördüğünüz bir olay var mı?
Kariyerimde içinde bulunduğum yere gelinceye kadar bir çok dönüm noktasından geçtiğimi söyleyebilirim. Benim için geçtiğim her dönemeç çok önemli.
Profesyonelliğin en önemli sırrı sizce ne?
Disiplinli çalışmak ve empati kurabilmek.
Zirveye çıkma hikayenizi öğrenebilir miyiz?
Mark Twain’in çok sevdiğim bir sözü var. "Bundan 20 yıl sonra yapmadığınız şeylerden dolayı, yaptıklarınızdan daha fazla pişman olacaksınız. Öyleyse demir alın ve güvenli limanlardan çıkın, rüzgarları arkanıza alın, araştırın, hayal edin ve keşfedin." Ben de çalışma hayatım boyunca, mesleğim ile ilgili konularda araştırmaya, yeni yöntemler keşfetmeye çalıştım. Yeri geldi bence doğru olan sistemleri kabul ettirebilmek için benden daha üst seviyedeki yöneticilerle tartıştım. Ama vazgeçmedim, yaptığım işe her zaman saygı duydum ve mesleğimi severek icra ettim.
İş hayatında “Asla yapmayın” dediğiniz şeyler var mı?
İşinizle ilgili konularda asla ama asla " Bu konu beni ilgilendirmez" demeyin , her zaman atak olun ve her konu ile ilgilenin. Hata yapmaktan korkmayın, her hata, ardından alınacak bir ders getirir.
İş hayatınızın en gurur duyduğunuz anını bizimle paylaşabilir misiniz?
Bu yıl mesleğimde 25 yıllık hizmetim için ödüllendirildim. Çok gurur vericiydi.
Bu kadar büyük ve güçlü bir şirketin üst düzey “kadın” yöneticisi olmanın avantajları ve dezavantajları neler?
Ben kadın olmayı hiçbir zaman, hayatın hiçbir alanında avantaj veya dezavantaj olarak görmedim. İş hayatında da şirketleri büyük veya küçük diye sınıflandırmıyorum. Şu anda Anadolu Sigorta’da yöneticiyim ve işimi çok severek yapıyorum. Bence bir fark varsa o da bundan ibaret.
Anadolu Sigorta başarısını en temelde neye borçlu?
1925 yılında kurulan Anadolu Sigorta’nın kendi öz kaynaklarından beslenmesi ve kazandığını yine ülkemize yatırması oldu. Anadolu Sigorta, yaygın acente ağı sayesinde bugün ülkemizin her yanında faaliyet gösteriyor. Şirketimizin 85 yıllık tarihi ve bu mirasın beraberinde getirdiği deneyimle ustalıkla, sigortalıların şirketimizi tercih etmesinde kilit bir rol oynuyor.
Anadolu Sigorta’nın sektörde yarattığı en büyük farklılık ne?
Anadolu Sigorta, Türk toplumunun sigorta ile tanışmasında öncü bir rol üstlenmiş. Şirketimizin sektörde yarattığı en büyük fark, Türkiye’deki ulusal sigortacılık pazarının oluşmasında bizzat aktif biçimde yer almış olması. Anadolu Sigorta, ülkemizin sigortacılık, tarihi boyunca her dönem, gerek teknolojik gerekse ürün ve hizmet anlamında, toplumumuzun tüm kesimlerini güvence altına almış bir şirket.
Şirketin uzun ve kısa vadede hedefleri, amaçları neler?
Ülkemizin ilk milli sigorta şirketi olan Anadolu Sigorta, kurulduğu ilk günden bu yana Türkiye’nin sigortası olmayı amaçlamış. Şirketimizin vizyonu, sigortaya ihtiyacı alan herkesin tercih edeceği bir sigorta markası olmak ve uluslar arası sigortacılıkta da referans gösterilen bir güce ulaşmak. Şirketimizin uzun vadeli diğer bir önemli amacı da Türkiye’deki sigortacılık bilincini artırmak ve bu sayede ulusal sigortacılık pazarını yurtdışındaki gelişmiş ülkelerle aynı seviyeye taşımak.
ELELE DERGİSİ

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)