BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaHer gün seks neden yararlı? ----

Her gün seks neden yararlı?

Her gün seks neden yararlı?
10 Ağustos 2010 - 10:44 www.finansgundem.com

Seks günlük hayatın koşturmacası içinde ikinci plana düşüyor olabilir. Ama sekse öncelik vermeyi gerektiren çok önemli nedenler var.

Seks iyi bir egzersiz şeklidir Seks yapmak bir tür fiziksel faaliyettir ve seks sırasında vücudunuzda fizyolojik değişimler yaşanır. Solunumunuzudaki, kalp atışlarınızdaki değişimi ve kaslarınızdaki ısınmayı hissedersiniz. Seks sırasında enerji sarfeder ve kalori harcarsınız. Haftada üç kez 15 dakikalık seksle yılda yaklaşık 7 bin 500 kalori yakabilirsiniz. Bu 120 kilometre tempolu, yavaş koşmaya denk geliyor. Solunumun hızlanması, hücrelere daha fazla oksijen gitmesi ve seks sırasında üretilen hormonlar kemiklerin ve kasların güçlü kalmasına sağlar. Ağrıya çare! Seks sırasında hem erkeğin hem de kadının vücudu endorfin salgılar. Bu hormon hafif ağrı kesici işlevi görür. Yapılan araştırmaya göre, seks sırasında ve bilhassa orgazm sırasında acı hissedilmez. Seks tüm üreme sistemi için faydalıdır. Üreme organlarını çalıştırır, üreme organlarının formda kalmasını sağlar. Kadınlarda doğurganlığı artırır, menepozu geçiktirir, regl dönemlerinin semptomlarını hafifletir. Prostattan korur Erkeklerde seksle vücut dışına atılan sıvı, prostatta saklanır. Boşalmanın durdurulması halinde, sıvı prostatta kalır, büyüme eğilimindedir ve çok sayıda soruna yol açar. Düzenli boşalma bu sıvıların dışarı atılmasını sağlar ve erkekleri prostata karşı korur. Sorunlar boşalma sıklığının aniden değişmesiyle de ortaya çıkabilir. Ereksiyon bozukluklarını önler 40 yaşındaki büyük erkeklerin yüzde 50'si ereksiyon sorunu yaşıyor ve tüm genç erkekler bu sorunu yaşamaktan endişe ediyor. İktidarsızlığa karşı en iyi ilaç seks. Ereksiyon erkek organındaki damarlara daha fazla kan akışını ve cinsel organın sağlıklı kalmasını sağlıyor. Doktorlar ereksiyonu atletik refleksle kıyaslıyorlar: Ne kadar eğitim, o kadar performans kabiliyeti... Stresi yok eder Bilimsel olarak da kanıtladığı üzere seks stres düzeyini azaltmanın ve stresten kurtulmanın etkili bir yoludur. Seks sırasında vücudunuz dopamin üretir. Bu hormon stresle mücadele eder.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)