BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHer eve bir ekonomist----

Her eve bir ekonomist

Her eve bir ekonomist
22 Mayıs 2013 - 08:07 www.finansgundem.com

Sözleşmelerde 12 punto gibi müşteriyi bilgilendirmeye yönelik uygulamalara bankalardan da destek geldi

Tüketicilerden gelen tepkiler üzerine Bankalar Birliği'nin kredi sözleşmelerinde okunurluğu artırmak için başlattığı 12 punto uygulaması, bir adım öteye taşındı. Metin Can'ın haberine göre, bankalar da çeşitli uygulamalarla kredi gibi sözleşmelerde tüketicilerin daha bilinçli hareket etmesi için kolları sıvadı. Bunun ilk örneklerinden birini de Türk Ekonomi Bankası (TEB) verdi. Bu konuda radikal bir çıkış yapan banka, sözleşme öncesi müşterilerine eğitim de vermeye başladı. İmzalar atılmadan önce müşteriye ne tür hakları olduğu, hangi konulara dikkat etmesi gerektiği konusunda detaylı bir eğitim veriliyor. Müşteri talep ettiği takdirde banka tarafından 'finansal okur-yazarlık' adında daha geniş kapsamlı bir program da sunuluyor.
FAİZ HESAPLAMAYI BİLMİYORUZ
Bilgi eksikliği nedeniyle finansal problemler yaşandığına dikkat çeken TEB Genel Müdürü Varol Civil, bankacılık hizmetlerini kullanan müşterilerin birçoğunun en basit konularda bile yetersiz kaldığını ifade etti. Civil, "Ne yazık ki çoğu tüketici faiz hesaplamayı bilmiyor. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Eğitimlere katılanlar, finansal anlamda daha doğru kararlar veriyor" dedi.
EVDE TASARRUF DA ÖĞRETİLİYOR
TEB'in başlattığı Aile Akademisi geniş bir yelpazede eğitim veriyor. Sözleşme eğitiminin yanı sıra ailelerin ev ekonomileri de mercek altına alınıyor. Gelir-gider dengesinin hesaplanması, harcama ve tasarrufların daha doğru şekilde planlanması da TEB Aile Akademisi kapsamında katılımcılara aktarılıyor. Bunlara ek olarak faiz ve stopaj gibi finansal terimlerin doğru anlamlarını da öğrenen katılımcılar, internet bankacılığı, mobil bankacılık gibi kanalların kullanımı, yasal yükümlülük ve haklara ilişkin de geniş bilgi sahibi oluyor. Eğitimler konunun uzmanı isimler tarafından veriliyor. Derslerin büyük bölümüne bu konuda özel eğitim almış TEB şube müdürleri giriyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Derya22 Mayıs 2013 08:58

    Teb'in bu davranış ve çalışmayla yükselişte tüketicilerin çoğu hatta hepsi sözleşmeleri okumuyor okuyamıyor, eğitim ve ne tür hakları olduğunu sürprizlerle karşılaşması halinde evet ben bunu imzaladım biliyorum demesi gerekli.