BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaHer derde deva e-Devlet----

Her derde deva e-Devlet

Her derde deva e-Devlet
07 Temmuz 2013 - 08:19 www.finansgundem.com

e-Devlet'in, kullanımı her geçen gün artmaya devam ediyor...Peki bu e-Devletle şu an hangi işlemler yapılaibliyor?

ê-Devlet’in, kullanımı her geçen gün artıyor. Yaklaşık 15 milyon kişinin kayıtlı olduğu sistemde, saatlerce sürecek bürokratik işlemler saniyeler içerisinde tamamlanabiliyor.
700’den fazla hizmetle kullanıcılara kapısını açan e-Devlet’in dikkat çeken özelliklerini bir araya getirdik.
e-Devletin kapısını çalabilmek için öncelikle e-devlet şifresi sahibi olunması gerekiyor. PTT şubelerinden 1 TL ile sahip olunabilecek şifreyi almak yoğunluğuna bağlı olarak dakikalar içerisinde tamamlanabiliyor. Şifre, kapalı zarf içinde kullanıcılara teslim ediliyor. Bu şifre ile Turkiye.gov.tr adresine giren kullanıcılardan yeni şifre oluşturması isteniyor. Bunun yanı sıra mobil imza ve elektronik imza ile sisteme girmek mümkün. Sisteme girdikten sonra işlemler kullanıcıların güvenlik konusuna dikkat etmesi gerekiyor. Şifrenin harf ve rakam içermesi ve ‘sanal klavye’ kullanılması tavsiye ediliyor.
700’DEN FAZLA HİZMET
Sisteme giriş yapıldıktan sonra ‘sorgulamalar’ ve ‘başvurular’ kısmından devletin internetten verdiği hizmetlere ulaşılabiliyor. Adalet Bakanlığı’nın hizmetlerinde bulunan sicil kaydı ve mahkeme dosyası sorgulama seçenekleri kullanıcıların günlük hayatta ihtiyaç duyduğu hizmetler arasında yer alıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de önemli hizmetleri e-Devlet’te mevcut. Araç sorgulama, sürücü belgesi ceza puanı sorgulama ve e-Pasaport gönderi takibi gibi birçok hizmet kullanıcılara sunuluyor.
ORGAN NAKLİ SORGULANIYOR
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet üzerinden sunduğu hizmetler arasındaysa 4A, 4B ve 4C hizmet dökümlerinin alınabilmesi var. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) e-devlet hizmetleri arasında geçen hafta uygulamaya konulan ‘IMEI kaydı’ bulunuyor. Bu uygulamayla birlikte yurtdışından getirilen cep telefonlarının internet üzerinden kaydı yapılabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, e-Devlet üzerinden üniversite
öğrencileri için önemli hizmetler sunuyor. Burs, yurt, öğrenim ve katkı kredisi için başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.
E-devlet nedir?
2008’de kapılarını açan e-Devlet, kamu kuruluşları üzerinden yapılabilecek işlemleri internet ve akıllı telefonlardan ulaşılabilmesini sağlıyor. 15 milyon kişi tarafından kullanılan e-Devlet, 100 farklı kurumun 744 farklı hizmeti bulunuyor. 2013 sonunda 25 milyon e-Devlet kullanıcısı olacak. En sık kullanılan uygulamalar arasında IMEI kaydı ve Adli Sicil Sorgulama bulunuyor.
Neler yapılabiliyor?
· Sicil kaydı sorgulama
· Mobil hat sorgulaması
· Tüketici şikayeti
· İşsizlik ödeneği başvurusu
· İş başvurusu, SGK dökümü
· Tapu beyanı
· Araç muayene randevu kaydı
· Burs, yurt, öğrenim ve katkı kredisi başvurusu
· Yurtdışından getirilen
cep telefonlarının kaydı
· Ehliyet ceza puanı sorgulaması
· Vergi borcu sorgulaması
· Garanti belgesi sorgulaması
· Sınav yeri ve sonucu sorgulaması
· PTT gönderi takibi
· Organ nakli bilgisi
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)