BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakHer bloktan 25'er kat iptal----

Her bloktan 25'er kat iptal

Her bloktan 25'er kat iptal
16 Ağustos 2013 - 15:58 www.finansgundem.com

İstanbul'un siluetini bozduğu projeye bir yenisi daha eklendi, ama bu seferki olay çok daha farklı...

İstanbul siluetini bozduğu gerekçesiyle tartışma yaratan inşaatlara bir yenisi daha eklendi. Fakat olay bu kez daha farklı gelişti ve silueti bozan inşaatı yapan firma durumu fark edince kendi yaptığı inşaatı yıktı. Sabah Gazetesi’nden Mahmut Övür de konuyu köşesine taşıdı…İşte o yazı:
İstanbul'un iki yakasında da bir konsepte dayanmayan yüksek yapılaşmanın rahatsızlık yarattığı ve tartışıldığı biliniyor. Bu konu daha çok İstanbul'un siluetini bozan Zeytinburnu'ndaki 16/9 projesiyle gündeme geldi. Henüz o yapıya ilişkin de bir çözüm üretilmiş değil.
Ama bir hayra vesile olduğu açık... Çünkü artık yapılan her yüksek yapıyla siluet ilişkisi ele alınıyor.
Bu açıdan en çarpıcı olay Gaziosmanpaşa'da Metris Cezaevi karşısında yapılan ve Yeni Venedik diye sunulan Via/Port projesinde yaşandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan KİPTAŞ'la ortaklaşa yapılan bu projede 55-56 kattan oluşan yüksek binalar planlandı. İmar izni alındı ve inşaata başlandı. Bir süre sonra fark edildi ki o yüksek yapılar Ayasofya'nın görüntüsüyle çakışıyor.
Ne yapıldığını KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım anlattı: "Bunu fark edince hemen harekete geçtik ve her bloktan 22 ile 25 katı iptal ettik. Temeli 55 kata göre atılmasına rağmen olanla yetindik. İstanbul için değer..."
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)