BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHer 12 saatte yeni bir karşı istihbarat: FBI'ın 'Çin' dosyası----

Her 12 saatte yeni bir karşı istihbarat: FBI'ın 'Çin' dosyası

Her 12 saatte yeni bir karşı istihbarat: FBI'ın 'Çin' dosyası
05 Ağustos 2022 - 00:45 www.finansgundem.com

FBI Direktörü Christopher Wray, her 12 saatte bir Çin ile ilgili yeni bir karşı istihbarat soruşturması açtıklarını ve bu durumun daha fazla kaynak ihtiyacı doğurduğunu söyledi

Senato Adalet Komisyonu önünde ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) genel çalışmaları hakkında 3 buçuk saatten fazla ifade veren Direktör Christopher Wray, Çin’in ABD’deki yasadışı casusluk faaliyetlerine değindi.

Wray, komisyon üyesi Güney Carolina’nın Cumhuriyetçi senatörü Lindsey Graham’ın soruları üzerine, “FBI, her 12 saatte bir Çin tarafından yürütülen casusluk faaliyetlerine karış yeni bir karşı istihbarat soruşturması açıyor.” dedi.

Bunların bazılarının oldukça ağır olduğunu belirten FBI direktörü, “Bu kesinlikle onlarca yıldır en önemli endüstri sektörlerine kimin hakim olacağının potansiyelini temsil ediyor.” ifadesini kullandı.

"Kesinlikle daha fazla kaynağa ihtiyacımız olacak"

Wray, Çin’in siber saldırılarına karşı ek kaynaklara ihtiyaçları olduğuna işaret ederek şöyle devam etti:

“Karşı istihbari faaliyetlere ek olarak, Çin hükümetinin siber çalışmalar için diğer tüm büyük ulusların toplamından daha büyük bir bilgisayar korsanlığı programı var, her ulusun toplamından daha fazla Amerikalı kişisel ve kurumsal veriyi çaldı. Dolayısıyla böyle bir şeye ayak uydurabilmek için kesinlikle daha fazla kaynağa ihtiyacımız olacak.”

Kürtaj şiddetinde kayda değer artış var

Uluslararası terörizm faaliyetlerinden ülkenin güneyindeki sınır güvenliğine kadar değişik konularda soruları yanıtlayan Wray, Yüksek Mahkeme’nin kürtaj hakkını koruma altına alan Roe-Wade kararını iptal etmesinden bu yana FBI'ın kiliselere ve yaşam yanlısı merkezlere yönelik saldırılarla ilgili bir dizi “iç terör” soruşturması başlattıklarını söyledi.

Wray, kürtaj tartışmalarının her iki kesiminde de bu yıl, “şiddette kayda değer bir artış” olduğunu ve büronun daha önce hiç böyle bir artış görmediğine işaret etti.

Ülkede yaşanan kürtaj şiddetinin yaşanan daha büyük bir olgunun parçası olduğunu belirten Wray, “Bunun şiddeti ve tahribatı haklı çıkardığını düşünen çok fazla insan var. Her gün birisinin bir başkasına molotofkokteyli attığı hakkında brifing alıyormuşum gibi hissediyorum. Bu delilik." ifadelerini kullandı.

Wray, FBI’nın yerel kolluk kuvvetleriyle ortak çalışarak iç şiddet içeren aşırılık yanlısı soruşturmalara devam ettiğini söyledi.

FBI'ın yıllardır bulamadığı uyuşturucu kaçakçısını köpek yakaladı

FBI Roma Katolik Kilisesi'ne cinsel istismar soruşturması başlattı

FBI, Linkedin'de kripto dolandırıcılarının peşinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)