BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHenkel'in satışları ilk çeyrekte yüzde 2.8 artışla 4.97 milyar euro----

Henkel'in satışları ilk çeyrekte yüzde 2.8 artışla 4.97 milyar euro

Henkel'in satışları ilk çeyrekte yüzde 2.8 artışla 4.97 milyar euro
16 Mayıs 2019 - 12:48 www.finansgundem.com

Almanya merkezli Henkel'in satışları yılın ilk çeyreğinde yüzde 2.8 artışla 4 milyar 969 milyon euroya yükseldi.

Almanya merkezli Henkel'in satışları yılın ilk çeyreğinde yüzde 2.8 artışla 4 milyar 969 milyon euroya yükseldi.

Şirketin gelir açıklamasına göre bu dönemde faaliyet kârı (EBIT) yüzde 5.6 düşüşle 795 milyon euroya gerilerken, faiz ve vergi öncesi kâr (EBIT) marjı 140 baz puan düşüşle yüzde 16’ya geriledi.
Henkel CEO’su Hans Van Bylen, gelirlerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Zorlukları artan piyasa ortamına karşın Henkel ilk çeyrekte hem organik, hem de nominal olarak pozitif bir satış büyümesi ortaya koymuştur. Grup seviyesinde ise faiz ve vergi öncesi kar (EBIT) marjı ve hisse başına karlılıktaki (EPS) gelişme tüm mali yıl için olan öngörümüzün kapsamı içinde gerçekleşti.

“Genel olarak, 2019’un ilk çeyreğinde iş geliştirme alanında pozitif ve negatif sonuçlar bir arada görüldü. Beklendiği üzere Yapıştırıcı Teknolojileri İş Birimi’miz çeşitli sektörlerdeki endüstriyel üretimin yavaşlamasından etkilenirken, içinde bulunduğumuz yılın ikinci yarısında bu alanda iyileştirmeler de öngörülüyor.

“Tüketici iş birimlerimizden Beauty Care beklentilerimizin altında bir performans ortaya koydu. Yeni markaları ve yenilikleri başarıyla hayata geçirmemize ve profesyonel saç bakım birimimizin piyasalardaki devam eden üstünlüğüne karşın, Batı Avrupa ve Çin gibi önemli bölgelerdeki perakende satışlarımızda negatif değişimlerle karşılaştık. Bu gelişme karşısında büyümeyi güçlendirmek ve Beauty Care İş Birimi’mizin performansını artırmak amacıyla hedefe yönelik tedbirler alıyoruz.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)