BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHedge fonları 25 yıllık rekoru kırdı----

Hedge fonları 25 yıllık rekoru kırdı

Hedge fonları 25 yıllık rekoru kırdı
09 Haziran 2021 - 13:50 www.finansgundem.com

Küresel ekonomik toparlanma ve yeniden açılma sürecinin etkisiyle hedge fonları 1996 yılından bu yana en güçlü performansını gösterdi. Hedge fonları çalkantılı piyasa ortamında oluşan büyük fırsatlardan yararlandı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisinin yeniden açılmasına ilişkin yatırımcı iyimserliği sayesinde riskli yatırım fonları olarak da bilinen hedge fonları yılın ilk beş ayında 1996'dan bu yana en güçlü yıllık performansını sergiledi.

Sektör araştırma firması HFR'nin verilerine göre, hedge fonları Mayıs ayında art arda sekizinci kez ay performansını artırdı.

HFRI Fon Ağırlıklı Bileşik Endeksi (FWC) Mayıs ayında %1,7 değer kazanırken, HFRI 500 Fon Ağırlıklı Bileşik Endeksi %1,5 yükseldi.

Financial News’in haberine göre HFR Başkanı Kenneth Heinz, hedge fonlarının pozisyonlarını çeşitli Kovid-19 varyantlarıyla ilgili devam eden risklerin yanı sıra salgın sonrası küresel ekonomik yeniden açılma ortamından kaynaklanan fırsatlara göre konumlandırdığını söyledi.

Heinz "Yöneticiler şu anda enflasyon/faiz oranı hassasiyeti ve özkaynak volatilite yönetimine odaklanarak bu ortamı değerlendiriyorlar. Uzmanlık yeteneklerini gösterebilen fonların, bu riskleri yönetmek ve bu fırsatlara erişmek isteyen önde gelen küresel kurumlardan sermaye çekmesi muhtemeldir" dedi.

HFRI FWC, 2021'in ilk beş ayı boyunca %9,9 değer kazanarak Mayıs ayında 1996'dan bu yana en güçlü yıllık performansa ulaştı. Endeks Ocak 2018'de sona eren 15 aylık pozitif performansından bu yana en uzun süreli ardışık aylık kazanç serisine ulaştı.

Mayıs ayına kadar geçen sekiz ay içinde HFRI FWC %21,9'luk bir artışla kayıtlardaki en güçlü üçüncü dönemine ulaşmış oldu.

Makro fonlar da Mayıs ayında iyi bir performans gösterirken, HFRI Makro Endeksi ay için %2,3 yükseldi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre makro hedge fonları, hisse senetleri, para birimleri, emtialar ve piyasalarda gelecekteki uzun ve kısa pozisyonlar yoluyla büyük ölçekli ekonomik ve siyasi olaylar üzerine yatırım yapar.

HFRI 500 Etkinlik Odaklı Endeksi ise Mayıs ayında %1,3 oranında artarak kazançlarını artırdı. Etkinlik odaklı fonlar, genellikle satın alma ve şirket evlilikleri hakkındaki spekülasyonlara ve hisse senetlerinin lehine olmayan yatırımlara yönelen bir hedge fon türü olarak öne çıkıyor.

Farklı hisse senetlerine uzun ve kısa pozisyonda yatırım yapan özkaynak hedge stratejileri, artan enflasyon tehdidine rağmen başarılı olmaya devam etti.

HFRI Hisse Senedi Hedge Endeksi geçtiğimiz ay %1,5 artarken ve HFRI 500 Hisse Senedi Hedge Endeksi Mayıs ayında %1,2 yükselerek sekiz aylık kazancını %24,5'e çıkardı.

Sunday Times Rich List'e göre, hedge fon endüstrisi için güçlü bir yıl geçirirken İngiltere'nin en büyük hedge fonu yöneticilerinin serveti ise 2020'de 20,5 milyar sterline ulaştı.

İngiltere merkezli hedge fonu devi BlueCrest’in kurucularından olan ünlü hedge fonu yöneticisi Michael Platt, İngiltere'nin en zengin hedge fonu yöneticisi unvanını koruyarak servetine 3 milyar sterlin daha ekledi ve toplam servetini 8 milyar sterline çıkardı.

Bir başka ünlü hedge fonu yöneticisi Sir Chris Hohn kötü geçen bir yılın ardından servetini neredeyse iki katına çıkararak 2,5 milyar sterline ulaştırdı. Sir Michael Hinze İngiltere’de serveti değişim göstermeyen tek hedge fonu yöneticisiydi. Milyarderin serveti 1,5 milyar sterlin değerinde.

Deutsche Bank: Enflasyon saatli bomba gibi

 

Borsalarda pandeminin en kötü etkisi henüz görülmedi

 

Kripto para ile en büyük emlak yatırımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)