BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHedge fonlara 4 aydır ilk kez giriş oldu----

Hedge fonlara 4 aydır ilk kez giriş oldu

Hedge fonlara 4 aydır ilk kez giriş oldu
24 Haziran 2020 - 11:33 www.finansgundem.com

Veri sağlayıcı eVestment verilerine göre hedge fonlara şubat ayında bu yana ilk kez mayıs ayında giriş oldu

Hedge fonlara Şubat ayından beri ilk kez giriş oldu. Veri sağlayıcı eVestment'a göre sektöre mayısta  1.7 milyar dolar girdi. Buna karşın şirketin raporuna göre bu yılki çıkış hala 30 milyar doların üzerinde.

Bu yıl sıra dışı işlem koşullarıyla mücadele eden hedge fon sektörünün önde gelen bazı isimleri, Mart ayında yaşanan çöküşten sert darbe aldı. Bloomberg verilerine göre sektör yılın ilk beş ayında yüzde 5 zarar etti. Aynı dönemde S&P 500 Endeksi'nde düşüş yüzde 5.8 oldu. Seth Klarman'ın Baupost Group'unun da bulunduğu bazı şirketler korona virüs pandemisinden kaynaklı yanlış fiyatlamadan faydalanma umuduyla yeni paraya açıldılar.

eVestment'ın raporunda "Bir sektör bu şekilde büyüyüp gelişmez. Hedge fonların yönetimi altındaki varlıklar 2014'ün ortasından beri 3 trilyon dolara yakın seyrediyor. Varlıkları düşüşten koruyan her şeyden öte ilk neden performans." ifadeleri yer aldı.

Üç aylık çıkışın ardından makro hedge fonlara Mayıs'ta 5.1 milyon dolar ile bir miktar giriş oldu. Yatırımcılar aynı dönemde tahvil ve olay güdümlü stratejilere de giriş yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)