BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa Hedge fonlar iki büyük krize rağmen rekora koştu----

 Hedge fonlar iki büyük krize rağmen rekora koştu

  Hedge fonlar iki büyük krize rağmen rekora koştu
15 Nisan 2021 - 17:52 www.finansgundem.com

Archegos Capital’in çöküşü ve GameStop krizinden dev kayıplar veren hedge fonlar piyasalardaki yüksek volatilite seviyelerinden yararlanarak kayıplarını kapattı. Fonlar Küresel Finans Krizi’nden bu yana en iyi performansını gösterdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Riskli yatırım fonları (hedge fonlar) 2008 Küresel Finans Krizi öncesinden bu yana en iyi ilk çeyrek performansını yayınladı. Riskli fonlar bu yıl GameStop krizi sırasında gelen açığa satış sıkıştırmaları ve aile yatırım ofisi Archegos Capital’in çöküşü süresinde büyük yaralar almıştı.

Riskli fon araştırmaları şirketi Eurekahedge'e göre, fonlar geçtiğimiz ay %1’in biraz altında gelir etti. Araştırmaya göre ilk çeyrekte 2006'dan bu yana en iyi performansını gösteren riskli fonlar getirilerini yüzde 4,8'e çıkardı. Financial Times’ın haberine göre bir başka araştırma şirketi Hedge Fund Research’ün (HFR) son verileri fonların getirilerini ilk çeyrekte %6,1 arttırdığını ve 2000 yılında bu yana en güçlü çeyrek sonucunu verdiğini gösteriyor.

Daha geniş endeksleri takip etmek yerine genellikle hisselerin yükselen ve düşen fiyatlarına yönelik yatırımlarda bulunan hedge fon yöneticileri, bu yıl ucuz ve değerinin altında kalmış "değer" hisse senetlerindeki yükselişten ve tahvil piyasasının kâr ettiler. Bazı riskli fonlarsa hisseleri aşırı volatiliteye maruz kalan GameStop hisseleri gibi hisselerdeki dalgalanmalardan faydalanarak getiri sağlayabildi.

Bu yıl ABD borsalarındaki Liquid Equity Alpha riskli fonuyla yüzde 10,8 civarında değer kazanan Pecora Capital'in Kurucusu Aaron Smith konuyla ilgili, "Çoğu aktif ticaret stratejisi için daha verimli olacak bir pazar ortamına giriyoruz, oysa son on yılın büyük çoğunluğunda endeksi satın almak ve tutmak yapılacak en iyi hamleydi” açıklamasında bulundu.

Getiriler, salgının başlangıcında riskli varlıkların krize girmesinin ardından fonların yüzde 11,6 civarında düştüğü 2020'nin ilk üç ayıyla belirgin bir tezat oluşturuyor. Ancak fonlar daha sonraki süreçte 2009'dan bu yana en güçlü getiri sağladıkları yılda güçlü bir şekilde toparlandı.

Bu yıl, riskli fon yöneticilerine hisse senetleri piyasalarındaki güçlü rüzgar yardımcı oldu. Melvin Capital’in GameStop krizi kayıpları ve aile yatırım ofisi Archegos Capital'in çöküşü sırasında yüksek profilli kayıplar vermelerine rağmen riskli fonlar borsadaki volatilite patlamalarından faydalanarak kayıplarını büyük ölçüde kapattılar.

Riskli fon servet danışmanlığı şirketi Pictet Wealth Management’ın Baş Yatırım Sorumlusu César Perez Ruiz, hisse senetleri arasındaki korelasyonlarda düşüşe işaret ederek, bunun "aktif yönetim için iyi bir pazar" olduğunu söyledi. Finansgundem.com’un derlediği verilere göre riskli fon şirketleri hisse senetleri birlikte hareket ettiğinde kazandıran ve kaybettiren hisseleri seçmekte zorlanıyor. Bu nedenle para yöneticileri birinden farklı yönde hareket eden hisse senetlerinin bulunduğu pazarları daha çok tercih ediyor.

Butik banka sektörün en yoğun döneminde tatile çıkıyor

 

Dev banka, 13 ülkede perakende bankacılığı kapatıyor

 

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)