BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHedge fon yatırımcısı altından uzaklaşıyor----

Hedge fon yatırımcısı altından uzaklaşıyor

Hedge fon yatırımcısı altından uzaklaşıyor
05 Mayıs 2014 - 12:53 www.finansgundem.com

Altın, ABD'de kara kışın sona erip ekonomik canlanmanın kapıda görünmesiyle hedge fon yatırımcısının gözünden düşüyor

Spekülatörler, kışın yaşanan duraklamanın ardından ABD ekonomik büyümesinin yeniden canlanacağı beklentisiyle, son 2 buçuk aydır altın fiyatları konusunda en az iyimser oldukları dönemdeler.

Yatırım uzmanları, 29 Nisan'da sona eren hafta, külçe altında net pozisyon fazlalarını Şubat ortasından bu yana en düşük seviyeye indirdiler. Yatırımcılar altın yatırım borsasındaki mevcutlarını 2009'dan bu yanaki en düşük seviyesine indirdi.

Altın vadelileri, 30 yılın en sert kışından çıkan Amerikan ekonomisindeki canlanmayla, son 6 ayın en yüksek seviyesini gördüğü Mart'tan bu yana yüzde 6.1 oranında değer kaybetti. Hükümet geçen hafta, Nisan ayı tarım dışı istihdam verisinde 2012 Ocak'tan beri görülen en büyük yükselişin yaşandığını açıkladı. Öte yandan, hanehalkı harcamaları da Ağustos 2009'dan bu yana en büyük artışı kaydetti. Fed, tahvil alımlarını Kasım'dan bu yana neredeyse yarı yarıya azalttı ve 30 Nisan'da teşvikleri azaltmaya devam edeceğini açıkladı.

New York National Securities Corp.'tan Donald Selkin, "Uzun vadeli ekonomik görünümün düzelmesi sebebiyle bazı yatırımcılar elinde altın tutmak istemiyor. Pek çok kişi Fed'in azaltıma devam edeceğini ve eninde sonunda faiz artırcağını düşünüyor" yorumunda bulundu.

Altın vadelileri geçen hafta New York Comex'te yüzde 0.2 değer kazanarak ons başına 1,302.9 dolardan işlem gördü. 24 emtiayı içeren Standard & Poor's GSCI Spot Endeksi yüzde 1 düştü, MSCI Dünya Endeksi yüzde 1.1 arttı. Bloomberg Dünya Tahvilleri Endeksi'nde yüzde 0.4'lük artış yaşanırken, Bloomberg Spot Dolar Endeksi'nde ise yüzde 0.3'lük düşüş yaşandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)