BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHedef savunma sanayii----

Hedef savunma sanayii

Hedef savunma sanayii
21 Şubat 2013 - 14:20 www.finansgundem.com

Sektörün borsadaki tek temsilcisi olan Katmerciler beş yılda beş kat büyüdüler

Türkiye'de araç üstü ekipman sektörünün lideri ve borsadaki tek temsilcisi olan Katmerciler (KATMR)2007-2012 yılları arasında geçen beş yıllık dönemde kurumsal performansını etkileyici bir şekilde artırırken, bu başarı mali sonuçlarada yansıdı.
Kasım 2010 tarihinde halka açılan Katmerciler'in 2007'den itibaren dış denetimden geçen yıllık mali sonuçları, 2012 yılı dokuz aylık mali sonuçları ve 2012 yıl sonu öngörüleri bir bütün olarak değerlendirildiğinde, temel bilanço kalemlerinde beş yılda 4 ile 8 kat arası artış yaşanacak.
En büyük hedef savunma sanayii
Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, en büyük hedeflerinin savunma sanayiine girmek olduğunu söyledi
30 farklı ürün yaptıklarını ve her biri için üretim üssü kuracak potansiyele sahip olduklarını da kaydeden Katmerci, Fransız Gimaex International ile yaptıkları işbirliği sonrasında yeni fırsat pencerelerini gözlediklerini belirtti. Afrika'ya olan ihracatını hızla artıran ve bölgede daha etkin çalışmak isteyen Katmerciler, bu kıtada bir 'üs' sahibi olmak için de araştırma yapıyor. Afrika'da kurulabilecek söz konusu merkezi daha çok bir montaj merkezi olarak konumlandırmak istediklerini aktaran Furkan Katmerci, "Afrika'da üretim yapmak için bir baz arıyoruz. Katmerciler olarak Rusya, Azerbaycan ve Afrika coğrafyasını öncelikli hedef pazarlar olarak görüyoruz. Fas, Tunus, Mısır gibi bölge ülkelerinden birinde bir partner ile üretim düşünülebilir" açıklamasını yaptı.
Bu sektörde Türkiye'de tek dünyada üçüncü halka açık şirket olan Katmerciler için itfaiye araçları taşıyıcı bir özelliğe sahip. Türkiye'deki belediyelerin % 90'ıyla çalışan Katmerciler ayrıca ürettikleri toplumsal müdahale araçlarının da yazılımını kendileri yapıyor.
Ortalama büyüme % 40
2007 yılında 26 milyon lira olan gelirlerini bu yılın dokuz aylık döneminde 100 milyon liranın üzerine çıkaran katmerciler, 2012 sonunda 150 milyon lira gelir öngörüyor. Bu öngörünün gerçekleşmesi halinde Katmerciler beş yılda yaklaşık beş kat büyümüş olacak. Şirketin yıllık ortalama büyüme oranı ise yüzde 40'ın üzerinde olacak.
2007 yılında 10 milyon dolar olan ihracatını 2012'nin dokuz aylık döneminde 48 milyon doların üzerine taşıyan şirketin ihracat gelirlerinin yıl sonunda 70 milyon dolar civarında olacağı tahmin ediliyor. Bu durumda Katmerciler ihracat gelirlerini beş yılda yedi katına çıkarırken, yıllık ortalama ihracat artışı yüzde 50 olacak.
2007-2012 yılları arasındaki beş yıllık dönemde şirketin öz kaynaklarının ve aktif büyüklüğünün de yaklaşık 8 katına çıkacağı tahmin ediliyor. Katmercilerin 2007 yılı sonunda  4,34 milyon lira olan özkaynakları 2012 yılı dokuz ay sonunda 38,37 milyon liraya yükseldi. Aynı dönemler bazında aktif büyüklüğü ise 18 milyon liradan 150 milyon liraya çıktı.
Katmerci: Sağlıklı, istikrarlı ve karlı büyüme hedefimiz doğrultusunda ilerliyoruz
Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci,
beş yılda ortaya çıkan sonuçların kurumsal performanstaki baarının en somut göstergesi olduğunu belirterek, "Hedefimiz sağlıklı, istikrarlı ve karlı büyüme demiştik. beş yıldır bu hedefimizden şaşmadan yolumuza devam ediyoruz. Bölgesel bir marka olma hedefimiz doğrultusunda güvenle ilerliyoruz "dedi.
"Beş yılın toplamını dikkate aldığımızda yıllık ortlama büyüme oranımız yüzde 40 civarında. Bu başarıda yıllık ortalama yüzde 50'ye yaklaşan ihracat gelirlerindeki artışın katkısı çok büyük. Uluslararası ölçekte büyüme ve araç üstü ekipman sektöründe bölgesel bir marka haline gelme hedefimiz doğrultusunda ihracata büyük önem veriyoruz. 41 ülkeye ihracat yapan bir şirket olarak sektörümüzü ve ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz."
Katmerciler'e EBSO'dan dört ödül birden
Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın 2011 yılı verileri bazında belirlediği sonuçlara göre, taşıt ve diğer ulaşım araçları meslek grubunda Katmerciler, "en fazla istihdam sağlama", "en yüksek üretim gerçekleştirme" ve "en yüksek vergi ödeme" dallarında birincilikle, "en yüksek ihracat" gerçekleştirmede de ikincilikle ödüllendirildi.
Çalışanlara BES süprizi
Katmerciler yeni yılla birlikte BES'in yeni sisteme geçmesiyle çalışanlarından yaklaşık 50 tanesini bireysel emeklilik sistemine geçmelerini sağladı. Bununla ilgili açıklama yapan Furkan Katmerci bireysel emeklilik sistemine geçirdikleri çalışanlarında öncelikle ihtiyaç ve kıdemlilik gibi özellikleri göz önüne aldıklarını belirtti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsavirus23 Mart 2013 17:41

    ne güzel. darısı diğer firmalara. keşke hepsi çalışanına aylık ikramiyelik lotlar verse, emeklilikte çok faydalı olacaktır.

  • borsavirus23 Mart 2013 13:39

    borsagündem sitesi 2 senedir bu şirketi çok iyi tanıttı, bu günlere geleceğini açık açık yazdı. teşekkürler borsagündem. 2 senedir katmerciler yönetimi ile röportajları ve gelecek hedeflerini yayınladı, bu sadece ben ve bir kaç k.y. bu şirketi tanıdık ve iyiki güvenip yatırım yaptık diyoruz...teşekkürler borsagündem...bu gibi geleceğin şirketleri yönetimi ile başka röportaj ve tanıtımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

  • b23 Mart 2013 13:39

    borsagündem sitesi 2 senedir bu şirketi çok iyi tanıttı, bu günlere geleceğini açık açık yazdı. teşekkürler borsagündem. 2 senedir katmerciler yönetimi ile röportajları ve gelecek hedeflerini yayınladı, bu sadece ben ve bir kaç k.y. bu şirketi tanıdık ve iyiki güvenip yatırım yaptık diyoruz...teşekkürler borsagündem...bu gibi geleceğin şirketleri yönetimi ile başka röportaj ve tanıtımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

  • M.G20 Mart 2013 18:31

    gerçekten bu şirketin sahipleri takdiri hak etmekteler şirketin performansına bakılıncada görülecek diyer şirket sahiplerine örnek olsun

  • PL21 Şubat 2013 17:09

    bu sene 13mln kar açıkladır. adam bu tiple sinema filmi çekse 1 filmden en az 50-60 milyon kazanmazsa adam değilim. artist maşallah kesin izmirlidir bu