BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHedef bankacılık sektörünü küçültmek ----

Hedef bankacılık sektörünü küçültmek

Hedef bankacılık sektörünü küçültmek
25 Mart 2013 - 11:47 www.finansgundem.com

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble anlaşma sonrası durum değerlendirmesinde bulundu

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble anlaşma sonrasında kararların tüm taraflar için adil olduğunu belirtti.
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble sabaha karşı sonuçlanan anlaşma sonrasında Güney Kıbrıs için varılan anlaşma tüm taraflar için adil olduğunu belirtirken,  anlaşmanın Troyka ile görüşmeler temelinde adil olduğunun altını çizdi.
Ülkede aşırı büyük bankacılık sektörünün küçültüleceğini velirten Schaeuble,  yardım anlaşmasının iyi bir sonuç olduğunu, hedefin Güney Kıbrıs bankacılık sektörünü, AB ortalaması olan GSYH'nın 3 katı düzeyine çekmek olduğunu belirtti.
Güney Kıbrıs bankalarının mümkün olan en kısa zamanda yeniden açılması gerektiğini belirten Alman Maliye Bakanı, bankaların yeniden açılması konusunda görüşmeler bugün yapılacağını açıkladı.
"Güney Kıbrıs'a güveni geri kazanması için adil bir şans verildi" diyen Schauble yardım anlaşmasının, ülkede istikrarın sağlanmasına yardım edebileceğini dile getirdi.
Güney Kıbrıs için ortaya çıkan anlaşmanın, Almanya'nın pozisyonunu temsil ettiğine dikkat çeken Schauble, anlaşma için Avrupa parlamento onaylarını Nisan ayının 3. haftasına kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.
"Rum Kesimi devlet başkanı, kurtarmaya katkının sadece Almanya ve IMF için değil diğer ülkeler içinde önemli olduğunu anladı"  Wolfgang Schaeuble, ülke için varılan yeni anlaşma, Almanya'nın bakış açısına göre önceki anlaşmadan daha iyi olduğunu belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)