BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHedef 24 milyar dolar: İlk kez turizmde İspanya’yı geçtik!----

Hedef 24 milyar dolar: İlk kez turizmde İspanya’yı geçtik!

Hedef 24 milyar dolar: İlk kez turizmde İspanya’yı geçtik!
21 Kasım 2021 - 08:40 www.finansgundem.com

Türkiye’nin turizm tarihinde ilk kez İspanya’dan daha fazla turist ağırladığını söyleyen Bakan Mehmet Nuri Ersoy, “Şu anda İspanya’da tek konu Türkiye. Turizm çevresinde, ‘Nasıl yapıyor bu adamlar bu işi?’ diye..." ifadelerini kullandı.

Bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’ye ilk kez İspanya’dan fazla turist geldiğini söyleyerek, “Şu anda İspanya’da tek konu Türkiye, ‘Nasıl yapıyor bu adamlar bu işi?’ diye... Türkiye Avrupa’da ve diğer yakın destinasyonlarda güvenli turizm sertifikasını icat edip ilk uygulayan ve en iyi uygulayan ülke oldu” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 2022 bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını şöyle yanıtladı:

PİRAMİTLER NEYSE TAŞTEPELER O: Göbeklitepe’yi, Güney Anadolu’nun kurtuluş reçetelerinden biri olarak görüyoruz. Hızlı bir şekilde burası ‘Taş Tepeler Neolitik Çağ Parkı’ olarak arkeoloji hayatımıza yerleşecek. Mısır için piramitler neyse Türkiye için de Taş Tepeler o olacak.

TARİHTE İLK DEFA İSPANYA’DAN FAZLA TURİST ALINDI: Türkiye 80-100 bandında büyüyecek. Daha büyük bir büyüme oranı dünyada yok herhalde? Tarihinde ilk kez Türkiye, İspanya’dan daha fazla turist aldı. Şu anda İspanya’da tek konu Türkiye, ‘Nasıl yapıyor bu adamlar bu işi?’ diye...

GÜVERCİNLİK’TE YANAN ALAN OTELLERİN YAPILDIĞI YER DEĞİL: (Güvercinlikte yanan ormanlık alan) Güvercinlikte yanan yer, 2007’deki yangında üzerine yatırım yapılmayan yer. Tahsis sahibi edimlerini yerine getirmediği için tahsis iptal edildi.

TAZMİNATLARI MEHMETÇİK VAKFI’NA BAĞIŞLIYORUM: (CHP’li Mürsel Alban’ın Torba’daki oteline yönelik eleştirileri) Kazandığım tazminatları Mehmetçik Vakfı’na bağışlamaya devam edeceğim. Bu konuyla da ilgili hukuk haklarımız saklı, hukuki süreçleri pazartesi itibariyle başlatacağım.

920 LİRALIK ESERLER BULUNAMADI: (Mimar Merve Kaçmış’ın intiharı) Yürütülen soruşturmada toplam değeri 920 lira olarak tespit edilen bazı toprak eserler bulunamamıştır. Bu eserlerin zararı sorumlu kişilerden tahsil edilmiştir

DEPREME KARŞI DEPO MÜZELER: İstanbul’da olası bir deprem ve diğer afet risklerine karşı Atatürk Havalimanı’nda ve Maltepe’de depo müzeler oluşturuluyor.

TÜRSAB’A SERT ÇIKTI: ÇİFTLİKBANK GİBİ MAŞALLAH

Bakan Ersoy, atıl halde olan Kuşadası Kongre Merkezi’yle ilgili şunları söyledi:

“Orayı TÜRSAB bire üç maliyetle mal etmiş. Bir liralık şeyi üç liraya mal etmiş. Gerekli suç duyurularında bulunduk. Şimdi diyor ki bize özetle: ‘Ben bire üç maliyetle yapmaya devam edeceğim, sen hiç sorgulama, yönetimin de dışında kal. Ben devletten götürmeye alıştım, devam edeyim.’ Devlete bire üç mal ettikleri şeyi bana yutturma şansları yok, izin de vermeyeceğim, sonuna kadar da takipçisiyim. Bakanlık bugüne kadar TÜRSAB’la yaptığı bu tarz protokollerin hepsinden alacaklı. STK olmanız bakanlığa her seferinde bir para takmanızı mı gerektiriyor? Çok ilginç, orası Çiftlikbank gibi maşallah.”

Hindistan, 20 aylık kısıtlamadan sonra dış turizme yeniden açılıyor

 

Turizmde 2022 hedefi 30 milyar dolar gelir

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • anonim21 Kasım 2021 23:47

    Biz "aşılıyım" maskeleri takıp neredeyse vize bile sorgulamazken İspanya'ya aşısız, testsiz girilmiyordu. Diğer taraftan vatanımızda ikinci sınıf insan olduk, döviz gelsinde nereden gelirse gelsin mantığı ile hareket ediliyor. Halkın fakirliği kimsenin umrunda değil. Diğer taraftan madem İspanya ile kıyaslandı bir de kişi başına düşen harcama miktarına bakalım. Bize döviz getirende Avrupa'nın orta/alt gelir grubu. Bizim orta/alt gelir gurubunun kendi ülkesinde bile tatile gidemediğini düşünürsek, eye koymaz. 

  • Vatandaş21 Kasım 2021 18:22

    Pula dönen paramız nedeni ile adamlar Ülkemizde bedava tatil yapıyor, siz de göz boyamak için başarıymış gibi göstermeye çalışıyorsunuz. Ancak yandaşlarınızı kandırırsınız.

  • Sebebi çok basit…21 Kasım 2021 10:50

    Sayın Bakan, cebinizde bir para var ve İspanya’da 1 iken Türkiye’de 11, hatta diğer para ise 13 ediyor. Siz hangisine turistik geziye giderdiniz? Bizler maalesef olayın bu tarafını görebiliyoruz, çünkü bu amansız dengenin olumsuz tarafını vatandaşlar olarak hissediyoruz. Cebinizdeki para bırakın başka bir ülkeyi bir gün sonra bile 1 etmiyor. Çünkü her an buz gibi eriyor. Onun için turizmde çok büyük bir başarıymış gibi anlatılmasın lütfen. Bu tamamen başarısızlığın sonucu.