BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiHeaventures, startup ekosisteminin duayen ismi Erdem Yurdanur ile güçlerini birleştirdi----

Heaventures, startup ekosisteminin duayen ismi Erdem Yurdanur ile güçlerini birleştirdi

Heaventures, startup ekosisteminin duayen ismi Erdem Yurdanur ile güçlerini birleştirdi
07 Eylül 2021 - 07:55 www.finansgundem.com

Girişimlere yatırım yapmak ve yol haritası sunmak üzere Nurettin Şendoğan, Utkan Şanda ve Dr. Aylin Şahin tarafından hayata geçirilen Heaventures’in kurucuları arasına Erdem Yurdanur da katıldı. Erdem Aktürk yazdı…

Türkiye'de girişimcilik ekosisteminin duayen isimlerinden Erdem Yurdanur,  yerli yatırımcılık girişimi Heaventures'ın kurucuları arasına katıldı. 25 yıldan fazla süredir işin hem girişim hem yatırım tarafında yer alan Erdem Yurdanur, bu birikimlerini yeni girişimcilere yol göstermek için kullanacak. Heaventures'in başındaki bu takım, yeni girişimleri küresel lige çıkarmayı hedefliyor.  

Heaventures, girişimlere hem yatırım yapmak hem de bir yol haritası sunmak üzere Nurettin Şendoğan, Utkan Şanda ve Dr. Aylin Şahin tarafından hayata geçirildi. İşin mutfağından gelen bu ekip, şimdi de yollarını Maçkolik, Masomo ve Kokteyl girişimleriyle ve 40’tan fazla girişime yaptığı yatırımlarla yakından tanınan isim Erdem Yurdanur ile güçlerini birleştirdi.

Erdem Yurdanur, girişimcilik ekosisteminde uzun süredir var olan birisi olarak startupların ihtiyaçları konusunda zaten ciddi bir bilgi ve birikime sahip bir isim. Nurettin Şendoğan ve Utkan Şanda, daha önce Smartiks'i kuran ve başarılı bir IPO sonrasında yaptıkları exit ile yeni bir çok girişim ve yatırımlara yelken açan ekip. İkili aynı zamanda birçok girişim kurarak, çeşitli teknoloji firmalarına hem yatırım yapıp hem de portföy şirketlerinin büyümelerinde destek oluyor. Aylin Şahin ise Türkiye ve ABD’de yüzlerce teknoloji şirketinin kuruluşunda, Turkiye’den Amerika’ya taşınmasında, yatırım alma ve satın alma aşamalarında girişimci veya yatırımcı tarafında çalışmış, sayılı Türk teknoloji hukukçularından biri. Heaventures'in başındaki bu takım, yeni girişimleri küresel lige çıkarmayı hedefliyor.  

'EN TEMEL İHTİYAÇ TECRÜBE VE AKIL'

Erdem Yurdanur da bu birlikteliği şöyle değerlendiriyor: "Dahil olduğum Heaventures’ın diğer oluşumlardan en temel farkı, yatırımcısı olacağı startuplara sağlayacağı yatırım katkısını smart-money olarak yaparken, bunun smart tarafının değerinin çok daha önemli görüldüğü startuplara gerçekleştirmek olduğunu söyleyebilirim. Heaventures temel ihtiyacı para olan girişimleri radarına almayacak olup, bizleri daha çok co-founder gibi görebilecek, varlığımızın değer katacağına inanacak girişimlere yatırım yapacak. Daha sonra da bu erken aşama girişimleri daha büyük yatırımlar yapabilecek fonlara hazırlamak için birlikte çalışacak.”

Heaventures'in 4 ortağının toplam iş tecrübesi, 70 yıla yakını girişimci ve yatırımcı rollerinde olmak üzere, 90 yılı aşıyor. Hal böyle olunca kurucu takımın erken aşama startuplara aktarabilecek oldukça fazla tecrübesi var. “Erken aşama startupların büyük çoğunluğunda en temel ihtiyaç aslında para değil, tecrübe ve akıl." diyen Erdem Yurdanur, bu tecrübe ve aklın kapsamında strateji çizme, teknolojik destek, network sağlama, yatırımcı ilişkileri yönetimi, telif hakları ve hukuksal danışmanlık gibi birçok konuyu sayıyor. 

'GLOBALİ HEDEFLEYEN GİRİŞİMLERE ODAKLANIYORUZ'

Heaventures olarak, daha çok teknoloji temelli ve ağırlıklı olmak üzere mümkün olduğunca globali hedefleyen, ölçeklenebilir her türlü fikri ve girişimi dinlemeyi ve değerlendirmeyi hedeflediklerini aktaran Erdem Yurdanur, "Ama en önemli kriterimiz bizim felsefemizi anlamış ve buna değer verecek girişimciler bulmak. Çünkü sadece maddi katkı verip kenara çekilmeyi tercih etmeyeceğimiz için karşılıklı sevgi, saygı ve güvenin çok önemli olduğu bir ilişki ve çalışma biçimi yaratmak istiyoruz.” diye konuştu.

Borsalarda fintek dalgası

'Dijital TL' geliyor: Resmi Gazete’de yayımlandı!

Fintek sektörünün geleceğini değiştirecek anlaşma

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)