BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHDP'li Çetin'in kredi vurgunuyla kaçış planı başarısız oldu----

HDP'li Çetin'in kredi vurgunuyla kaçış planı başarısız oldu

HDP'li Çetin'in kredi vurgunuyla kaçış planı başarısız oldu
11 Temmuz 2022 - 09:13 www.finansgundem.com

Konya HDP İl Eşbaşkanı Songül Çetin'in kredi vurgunuyla kaçış planı ortaya çıktı. Çetin'in kaçış planı için 350 bin lira kredi çektiği ve parayı Yunan polisine kaptırdığı ifade edildi.


29 Haziran'da Edirne'den Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanan Konya HDP İl Eşbaşkanı Songül Çetin'in kaçış planı için 350 bin lira kredi çektiği ve parayı Yunan polisine kaptırdığı ortaya çıktı.

Konya HDP İl Eşbaşkanı Songül Çetin ile teşkilat çalışanı Erol A.'nın 29 Haziran'da Edirne'den Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanmasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Terör örgütüne üye olma suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP'li Çetin'in yurtdışına kaçmak için bankadan 350 bin lira kredi çektiği ve parayı kendisini yakalayıp geri iten Yunan sınır güvenlik polisine kaptırdığı ortaya çıktı.

Sabah'ta yer alan bilgilere göre kaçış planı şöyle gelişti. Konya HDP İl Eşbaşkanı Songül Çetin ile HDP Selçuklu ilçe teşkilatı çalışanı Erol A. hakkında Konya 2. Ağır Ceza mahkemesi tarafından 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçundan yakalama kararı çıkarıldı. Songül Çetin yakalama kararı çıktıktan sonra kaçış planı yaptı. Çetin Konya'daki bir bankadan 350 bin lira kredi çekti. Çektiği kredinin 300 bin lirasını 17 bin Euro'ya dönüştüren Çetin, Erol A. ile birlikte Yunanistan'a kaçmak için harekete geçti.

Kaçma planı suya düşerken, banka vurgunu da deşifre oldu

Meriç Nehri üzerinden botla Yunanistan'a ulaşan Songül Çetin ile Erol A., Yunan sınır güvenlik polisi tarafından yakalandı. Songül Çetin'in üzerindeki yaklaşık 17 bin Euro'yu alan Yunan sınır polisi Çetin'i Erol A. ile birlikte geldikleri bota bindirerek geri Türkiye'ye gönderdi. Edirne İl Jandarma Komutanlığı, örgüt mensubu Erol A. ile Songül Çetin'in Yunanistan tarafından geri itildiğine yönelik istihbari bilgiye ulaştı. İki zanlının Türkiye'ye girişi yapmasının ardından Jandarma ekipleri harekete geçti.

Uzunköprü ilçesi Eskiköy yol ayrımında yapılan takip sonrasında Konya HDP İl Eşbaşkanı olan Songül Çetin ile Erol A. yakalandı. PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne üye olma ve terör örgütü propaganda yapma suçlarından haklarında dosya bulunan şüpheliler, tutuklandı. Songül Çetin'in Yunanistan'a kaçma planı suya düşerken, kaçış öncesinde yapmaya çalıştığı banka vurgunu da deşifre oldu.

HDP'de başkanlar seçildi, kongreye soruşturma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)