BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHDP'li 4 milletvekili hakkında terör fezlekesi----

HDP'li 4 milletvekili hakkında terör fezlekesi

HDP'li 4 milletvekili hakkında terör fezlekesi
09 Şubat 2017 - 09:57 www.finansgundem.com

HDP'li milletvekillerine terör örgütü propagandası yapmak ve terör örgütü üyesi olmak suçundan fezleke hazırlandı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda öldürülen teröristlerin cenazelerine, terör örgütü elebaşı Öcalan için düzenlenen yürüyüşlere katılan HDP Van Milletvekilleri Botan, Yıldırım, Öztürk ile Ertan hakkında "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "terör örgütüne üye olmak" suçlarından fezleke hazırladı. Anayasa'nın 83. maddesine istinaden milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinde bulunulan fezlekeler, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

Van'da PKK'lı teröristlerin cenazelerine ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için düzenlenen yürüyüşlere katılan HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Nadir Yıldırım, Tuğba Hezer Öztürk ile Bedia Özgökçe Ertan hakkında fezleke hazırlandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekelerde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda öldürülen teröristlerin kentteki cenaze ve taziyelerine katılan 4 milletvekilinin "terör örgütü propagandası yapmak" ve "terör örgütüne üye olmak" suçlarını işledikleri belirtildi. Anayasa'nın 83. maddesine istinaden milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinde bulunulan fezlekeler, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi. Fezlekelerde 4 milletvekilinin, teröristlerin cenaze ve taziyeleri ile terör örgütü elebaşı Öcalan için düzenlenen yürüyüşlere katıldıkları bildirildi.

Botan, Yıldırım, Öztürk ve Ertan'ın halen milletvekili olmaları nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 83. maddesi gereğince yasama dokunulmazlığına sahip oldukları kaydedilen fezlekelerde, belirtilen suçlardan dolayı haklarında soruşturma yapılabilmesinin TBMM Başkanlığı tarafından yasama dokunulmazlığının kaldırılması şartına bağlı olduğuna, bu nedenle de fezlekelerin ekleriyle gönderildiğine yer verildi.

ÖZTÜRK HAKKINDA 2 KEZ MÜEBBET

Van Cumhuriyet Başsavcılığının fezleke hazırladığı milletvekilleri arasında yurt dışında olduğu tespit edilerek hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk de bulunuyor. Yasama dokunulmazlığının kaldırıldığı kanun kapsamında yer alan suçlarla ilgili hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "terör örgütü propagandası yapmak", "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlemek, yönetmek ve bunların hareketlerine katılmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 2 dava açılan Öztürk'ün, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 70 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)