BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHDP oyunu %18'e çıkaracak!----

HDP oyunu %18'e çıkaracak!

HDP oyunu %18'e çıkaracak!
11 Ağustos 2015 - 07:00 www.finansgundem.com

HDP'li Ertuğrul Kürkçü, "HDP bu seçimde de AK Parti'ye ihtiyacı olan iskemleleri boşaltmayacaktır. Oyumuzu yüzde 18'e çıkaracağız." dedi

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, AK Parti'nin tek başına iktidar oluncaya kadar 7 Haziran seçimlerini tekrarlayacağını ileri sürerek, "HDP bu seçimde de AKP'ye ihtiyacı olan iskemleleri boşaltmayacaktır. Oyumuzu yüzde 15'e, yüzde 18'e çıkaracağız." dedi.
 
HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda İl eş Başkanı Cavit Uğur ile birlikte düzenlediği basın toplantısında,  Türkiye'de çatışmanın piminin AK Parti tarafından çekildiğini öne sürerek, AK Parti ve PKK'yı Dolmabahçe zeminine davet etti, "Çatışmasızlığa geri dönüş herkesin kazancıdır." dedi.
 
İşte Kürkçü'nün o açıklamaları:
 
"ÇATIŞMANIN PİMİ ÇEKİLDİ"
 
"Türkiye'yi saran çatışma havası. Türkiye bugün açıkça savaşla barış arasında çatışma ile çatışmasızlık arasında bir kıldan köprü üzerinde yürüyor. Hükümet şimdi 'çözüm süreci, barış demek yanlıştı. Türk devletinden hiç kimse eşit olarak bulunamazdı.' diyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. 2011-2013 arasında 10 bin insan cezaevlerini doldurdu binlerce insan çatışmalarda hayatını kaybetti. Ortada bir sorun vardı ki müzakere ediliyordu. Ortada bir çatışma vardı ki barıştan söz ediliyordu. Bunun oya tahvil edilemediği görülünce 'savaş da yok barış da yok çatışmasızlık da yok müzakere de yok' denilerek aslında bizi yeniden 2011 koşullarına iade eden bir çatışmanın pimi çekilmiş oldu. Bundan ötürü çok üzgünüz. Biz çatışmaya mazeret bulmuyoruz. Çatışan tüm tarafları AKP'yi ve PKK'yı Dolmabahçe zeminine geri çağırıyoruz. Biz demokratik siyaset yolundan Kürt sorununa çözüm bulunması gerektiğini düşünüyoruz."
 
"OYUMUZU YÜZDE 18'E ÇIKARACAĞIZ"
 
HDP İzmir Milletvekili Kürkçü, erken seçimde partisinin yüzde 18 oy alacağını ileri sürerek, "Erken seçime gidelim ama bu kadar savaşa kıyamete rağmen çok açık görünüyor ki AKP erken seçime de gidecek durumda değildir. HDP bu seçimde de AKP'ye ihtiyacı olan iskemleleri boşaltmayacaktır. Oyumuzu yüzde 15'e, yüzde 18'e çıkaracağız. Bu bir ara rejimdir ve darbe rejimidir ve AKP eliyle darbe rejimi sürdürülmektedir. Türkiye bir avuç bürokrat ve yetkisiz bakan tarafından darbe rejimiyle yürütülüyor." dedi.
 
ÖCALAN'LA GÖRÜŞME KONUSU
 
HDP İzmir Milletvekili Kürkçü, basın mensuplarının sorusu üzerine Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın "HDP heyeti ihanet etti, Öcalan ile görüşemez." sözlerini şöyle değerlendirdi,
 
"Cezaevindeki gardiyanlar da her sabah Öcalan'la görüşüyor. Bakanlar kendilerini gardiyan yerine koyup görüşmeden beklenen, toplumun çatışan kesimlerinin birbirine bakmasıdır. Öcalan'a HDP görüşü aktarılmayacaksa ortada çözüm görüşmesi müzakeresi yoktur. HDP'yi dışlayan bir görüşme siyasetine hoşgörü göstereceğini hiç ihtimal vermem. Öyle olsaydı Öcalan çoktan tek yanlı olarak görüşlerini ifadeye çağrılmış olurdu. HDP'nin Öcalan ile görüşmesi iradesi hükümetin kendisinden gelmişti. Çözüm mantığının içinden çıkan bir şeydi."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)