BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHDP heyetinin Cizre'ye varması sözkonusu değil----

HDP heyetinin Cizre'ye varması sözkonusu değil

HDP heyetinin Cizre'ye varması sözkonusu değil
10 Eylül 2015 - 14:51 www.finansgundem.com

HDP'lilerin Cizre'ye yürüyüşünü İçişleri Bakanı Selami Altınok değerlendirdi

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Cizre'ye yürüyen HDP heyeti ile ilgili bir soruya ''Cizre’ye varma durumunda provokatif olaylara sebep olacağından dolayı kendilerinin güvenliğini sağlama konusunda Cizre’ye varmaları söz konusu değildir'' dedi.

İşte Selami Altınok'un sözlerinden önemli satırbaşları:

Bilindiği gibi başta PKK KCK olmak üzere, terör örgütleri genel seçimlerinin ardından güvenlik güçleri ve sivillere yönelik  saldırılar gerçekleşmiştir. 7 Haziran’dan bu yana polis bölgesinde 318 terör eylemi gerçekleşmiştir. artan eylemler neticesinde 24 Temmuz 2015'te başlayan süreçte başta DEAŞ,PKK,KCK olmak üzere terör örgütlerinin faaliyetlerine yönelik geniş kapsamlı operasyonlar başlamıştır. 

Şırnak ilimizde, 91 kişi hakkında yakalama kararı iletilmişti. yargının taleplerinin yerine getirilmesi ve hukuk dışı olaylara karşı bu çerçevede bir operasyon başlatılmıştır. Bu operasyonların sağlıklı şekilde yürütülmesi, sivil vatandaşlarımıza herhangi bir zarar gelmemesi için 4 Eylül’den itibaren Cizre ilçemizde sokağa çıkma yasağı, hendeklerin kapatılması, mayınlı barikatların kaldırılması, teröristlerin yakalanması, bombalı silahlı saldırıların engellenmesi, vatandaşlarımıza sunulan adalet eğitim ve sağlık gibi hizmetleri aksatan şiddet olaylarının sona ermesi için gerçekleştirmiştir. Güvenlik güçlerimiz sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi için azami özeni gerçekleştirmiştir.

Operasyonlarda Cizre’de ele geçirilen mühimmat operasyonların ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur. Operasyonlarda 800 kilo patlayıcı imha edilmiş, 30 barikat kaldırılmıştır. 10 örgüt mensubu gözaltına alınmıştır. İki kalaşnikof marka tüfek, el bombası ele geçirilmiştir. 21 roketatar ve bir tuzaklı bomba kullanılmış, 6 zırhlı aracımız hasar görmüştür. Terör örgütünün kaybının 30-32 olduğu değerlendirilmektedir. 

CİZRE HALKINA BELİRLİ NOKTALARDA GIDA YARDIMI YAPILIYOR

Öte yandan bu süreçte opeasyonların etkisini azaltmak amacıyla, terör örgütüne müzahir gruplarda, başta sosyal medya olmak üzere kapsamlı dezenformasyon kampanyası başlatılmıştır. Operasyonların başladığı ilk andan itibaren, Cizre halkına Valilik tarafından belirlenen dönem ve noktalarda gıda dağıtımı yapılmakta, sağlık hizmetleri için gereken tedbirler ortaya konmaktadır. Sağlık personeline terör örgütnün saldırılar düzenlediği bilinmektedir. 

Bilindiği üzere 6 Eylül’de Dağlıca’da yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlaması neticesinde 16 askerimiz şehit olmuştur. Iğdır’da görevli personeli taşıyan araçlara yönelik terör eylemi gerçekleşmiş 13 polisimiz şehit olmuştur. Şehit düşmüş evlatlarımızı vatandaşlarımız bağrına basmıştır. Öte yandan ülke genelinde 7-8-9 eylülde çeşitli STKlar ile 72 ilimizde 859 eylem gerçekleştirilmiştir.  Çok sayıda basın açıklaması yürüyüş gibi etkinlikler düzenlenmiş, vatandaşlarımız tepkisini ifade etmiştir.

Ancak bunların dışında başkalarının hak ve özgürlüğünü hiçe sayan bazı eylemlerin de gerçekleştiği görülmüştür. 69 parti binasına saldırı, 7 ilimizde toplam 30 ev ve işyeri ile 8 aracın hasar görmesine sebebiyet verilmiştir. 40 polisimiz 51 vatandaşımız yaralanmış, 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olaylarla ilgili 310 kişi gözaltına alınmıştır. 

Hayatın olağan akışını olumsuz etkileyen, birliğimize kast eden her türlü faaliyetimizi engellemek ve yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde fedakâr şekilde yürüttüğümüz çalışmalar aynı şekilde devam ettirilecektir.

Hayatın olağan akışını aksatmamak şartıyla, çok arzu etmemize rağmen sokağa çıkma yasağını uyguluyoruz. Faaliyetlerimizi en kısa sürede tamamlayıp ve mümkün olduğu en kısa zamanda sokağa çıkma yasağını kaldırmak istiyoruz. Olağana dönmek hepimizin birinci amacı. Bu terör olaylarının organize olduğunu düşünüyoruz, bireysel olma şansı söz konusu değildir. 

HDP HEYETİNİN CİZRE'YE VARMASI SÖZKONUSU DEĞİL

Cizre’de sokağa çıkma yasağını hepimiz biliyoruz. Bütün vatandaşlarımızın olduğu gibi, sayın genel başkanların, milletvekillerinin güvenliği her şeyden önce geliyor. 
Cizre’ye varma durumunda provokatif olaylara sebep olacağından dolayı kendilerinin güvenliğini sağlama konusunda Cizre’ye varmaları söz konusu değildir. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)