BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHazırladığı zeka sorularıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi----

Hazırladığı zeka sorularıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Hazırladığı zeka sorularıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi
29 Aralık 2021 - 12:46 www.finansgundem.com

Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, 43 yıl 6 günle 'dünyanın en uzun süre zeka soruları hazırlayan köşe yazarı' olarak 'Guinness Dünya Rekortmeni' unvanına sahip oldu.

TÜBİTAK Bilim Teknik dergisinde 1978'den beri 'Zeka Oyunları' sayfasını hazırlayan Emrehan Halıcı'ya, ‘Guinness Dünya Rekoru Sertifikası’nı, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

TÜBİTAK'ın Bilim Teknik dergisini lisede öğrenciyken takip ettiğini anlatan Halıcı, "Dergideki sorular yabancı dergilerden çevriliyordu. Bu beni çok üzüyordu" dedi.

'Bilim Teknik 43 yıldır benim sayfam'

Ankara'da üniversiteye geldiği zaman ilk iş Bilim Teknik dergisinin merkezini ziyaret ettiğini anlatan Halıcı, şöyle konuştu:

"Dergiyi çok beğendiğimi, Türkçe sorular hazırladığımı söyledim. O zaman editör rahmetli Nüvit Osmay, 'Peki, soruları hazırla getir' dedi. İlk satranç sorularıyla başladım. Bilim Teknik 43 yıldır devam eden benim sayfam. Daha önce mektupla okuyucularımızdan soru örnekleri gelirdi veya sorularıma cevaplar yollarlardı. Şimdi ise internet üzerinden, sosyal medyadan bilgi alışverişi yapıyoruz."

'Birlikte çalıştığım gençler müracaat etti'

Guinness'e nasıl başvurduğunu da anlatan Halıcı, "Birlikte çalıştığım arkadaşlar 'Emrehan Bey, dünyada bunu bu kadar yapan olduğunu düşünmüyoruz. Bir müracaat edelim' dediler. Guinness'in birkaç aylık denetlemesinden sonra rekorumuz onaylandı."

Emrehan Halıcı, 2003'ten bu yana da günlük bir gazetede her gün Akıl Oyunları köşesini hazırladığını da sözlerine ekledi.

Hayatta kaldı, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı

 

Rize'deki dünyanın en büyük çay bardağı Guinness’e aday

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)