BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHaziran'da faiz artışı olabilir ----

Haziran'da faiz artışı olabilir

Haziran'da faiz artışı olabilir
05 Mayıs 2015 - 07:20 www.finansgundem.com

Ekonomiye dair verilerin güçlenmesi halinde faiz artırımı gündeme gelebilir

ABD Merkez Bankası’nın (FED) iki kıdemli yetkilisi ilk çeyrekte beklendiği gibi zayıf bir performans gösteren ekonomiye dair verilerin güçlenmesi halinde faizlerin haziran ayından itibaren artırılmasının söz konusu olabileceğini söyledi.

Clevelend FED Başkanı Loretta Mester ve San Francisco FED Başkanı John Williams tarafından cuma günü yapılan açıklamalar faiz artırımının haziran ayında yapılmasına imkân olmadığı şeklinde pozisyon alan piyasanın görüşleri ile ters düşüyor. Faiz vadeli işlem kontratları 2006 yılından bu yana ABD’de yapılacak ilk faiz artırımının aralıktan önce yapılmayacağı şeklinde piyasada pozisyon alındığını gösteriyor.

İKİ AYLIK SÜREYE DİKKAT

İki FED yetkilisi de FED’in haziran ayındaki toplantısı öncesinde merkez bankasının yakından takip ettiği istihdam, perakende satışlar ve diğer verilerin seyrini izleyecek iki ay daha olduğuna dikkat çekiyorlar.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)