BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHazine’den sürdürülebilir finansman hazırlığı----

Hazine’den sürdürülebilir finansman hazırlığı

Hazine’den sürdürülebilir finansman hazırlığı
12 Kasım 2021 - 16:22 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı, “Sürdürülebilir Finansman Çerçeve Dokümanı” hazırladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, “Çevresel, Sosyal ve Yönetişim” tahvil piyasasında borçlanma işlemleri gerçekleştirilmesi amacıyla bir “Sürdürülebilir Finansman Çerçeve Dokümanı” hazırladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Bakanlığımızca, uluslararası “Çevresel, Sosyal ve Yönetişim” (Environmental, Social and Governance- ESG) tahvil piyasasında borçlanma işlemleri gerçekleştirilmesi amacıyla bir “Sürdürülebilir Finansman Çerçeve Dokümanı” (Sustainable Finance Framework) hazırlanması ve yayımlanması sürecinin yürütülmesini teminen ING ve Standard Chartered Bank yetkilendirilmiş olup, bahsekonu dokümanın hazırlıkları tamamlanmıştır.

Söz konusu çerçeve dokümanın, uluslararası sermaye piyasalarında Bakanlığımızca gerçekleştirilebilecek yeşil, sosyal veya sürdürülebilir tahvil veya kira sertifikası türünden borçlanma işlemlerinde kullanılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda ayrıca, uluslararası değerlendirme şirketi Sustainalytics’ten, hazırlanan çerçeve dokümanın güvenilir, etkili ve International Capital Market Association (ICMA) 2021 Sürdürülebilirlik Tahvil İlkeleri, ICMA 2021 Yeşil Tahvil İlkeleri, ICMA 2021 Sosyal Tahvil İlkeleri, Loan Market Association (LMA) 2021 Yeşil Kredi İlkeleri ve LMA 2021 Sosyal Kredi İlkeleri ile uyumlu olduğunu teyit eden “İkinci Taraf Görüşü” (Second-Party Opinion) belgesi de alınmıştır. Söz konusu belgeler https://www.hmb.gov.tr/surdurulebilir-finansman linkinde yer almaktadır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)