BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriHazine'den kripto para açıklaması----

Hazine'den kripto para açıklaması

Hazine'den kripto para açıklaması
01 Nisan 2021 - 17:30 www.finansgundem.com

Hazine: MASAK kripto varlık alım-satım platformları gibi alanlarda faaliyet gösteren piyasa aktörlerinden konuya iliskin olarak bilgi talep ediyor

Hazine, MASAK’ın görev ve yetkileri çerçevesinde kripto varlık alım-satım platformları gibi bu alanda faaliyet gösteren piyasa aktörlerinden konuya iliskin olarak bilgi talep ettiğini bildirdi.

Hazine, bugün bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında kripto varlıklarla ilgili Hazine'ye yönelik bazı haberler ve yorumların yer almasıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Günümüz dünyasında birçok ülkede mali istihbarat birimleri (Financial Intelligence Unit – FIU) suç gelirlerinin aklanmasıyla ve terörizmin finansmanıyla mücadele etmektir.

Ülkemizde bu mücadele esas itibariyle, Bakanlıgımız bünyesinde Mali Suçları Arastırma Kurulu (MASAK) Baskanlıgı’nca yürütülmektedir.

MASAK, anılan fonksiyonları icra edebilmek için uygulama stratejileri gelistirmekte, ilgili kurum ve kuruluslar arasında koordinasyon saglamakta, görüs ve bilgi alısverisinde bulunmaktadır.

MASAK mali ve finansal birçok alanda çalısma yürütmektedir. Bu anlamda son yıllarda gündemde yer alan kripto varlıklar, özellikleri itibariyle kullanıcılarına bazı kolaylıklar saglıyor olsa da, özellikle anonim bir yapıda olmaları dolayısıyla suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı faaliyetlerinde de yogun olarak kullanılabilmektedir.

MASAK’ın görev ve yetkileri çerçevesinde ve söz konusu suçlarla mücadele kapsamında kripto varlık alım-satım platformları gibi bu alanda faaliyet gösteren piyasa aktörlerinden konuya iliskin olarak bilgi talep edilebilmektedir. Yapılan çalısma da MASAK’ın bahsedilen görev ve sorumlulukları içerisinde bulunmaktadır. "
.

Hazine, kripto para borsalarından tüm kullanıcı bilgilerini istedi

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serdar01 Nisan 2021 20:38

    Gazetelerde Ekranlarda boy gösteren yatırım uzmanları ile ekonomi pröfesörlerinin çoğu sahtekar. Coin gerceklikğini doğru aktarmıyorlarlar! “Yok yatırım varlığıymış mış, yok bu coinler geleceğin parası imiş” Gelecekte hepsi çöp olacak! Asla para yerine kullanacak nitelikte olamazlar! Devletler de bu cıinlerşn değişim aracı olarak kullanılıp devlet paralarına talebin düşmesine asla izin vermezler! Şimdilik piyasadan paraları sağma aygıtı olarak işletiliyor! Sonra hepsinin elektriğini keserler!!

  • Dv01 Nisan 2021 20:32

    Coinler üzerinden insanları fena yuttacaklar. Önce iyi yemlediler! Şimdi altın vuruş zananı!

  • Ohhhh01 Nisan 2021 18:10

    Helal olsun bakanlığa en az yüzde 25 vergi alın kazançlardan miss gibi.

  • Hehe01 Nisan 2021 17:56

    Gozunuzu dikmediginiz bir ora kaldi ne oldu millet altini dolari getirmedimi