BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHazine'den bazı fonlara 400 milyon TL kaynak----

Hazine'den bazı fonlara 400 milyon TL kaynak

Hazine'den bazı fonlara 400 milyon TL kaynak
11 Ocak 2019 - 12:26 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı: (Tech-Investr Programı)Bakanlığın uygun göreceği Fonlara önümüzdeki 5 yıl içerisinde azami 400 milyon TL kaynak taahhüt etmesi planlanmaktadır

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Tech-Investr Programı kapsamında girişim sermayesi fonlarına kaynak aktarımıyla ilgili olarak,

"Bakanlığın uygun göreceği Fonlara önümüzdeki 5 yıl içerisinde azami 400 milyon TL kaynak taahhüt etmesi planlanmaktadır." açıklamasında bulundu.

Açıklamanın ayrıntıları şu şekilde:

"Bilindiği üzere, 5/12/2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 28/3/2002 tarihli ve 4749 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun ek 1 inci maddesi değiştirilerek girişim sermayesi fonlarına kaynak aktarılmasına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilendirilmiştir. Ayrıca,
9/4/2018 tarihli ve 2018/11662 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki “Girişim Sermayesi Fonlarına Kaynak Aktarımına İlişkin Karar” 5/6/2018 tarihli ve 30442 sayılı Resmi Gazetenin Mükerrer sayısında yayımlanmıştır.

Bu düzenlemeler kapsamında, girişim sermayesi fonlarına (Fon/Fonlar) Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından aşağıda yer alan çerçevede kaynak taahhüdünde bulunulacaktır.

Bakanlığın uygun göreceği Fonlara önümüzdeki 5 yıl içerisinde azami 400 Milyon TL kaynak taahhüt etmesi planlanmaktadır. Bakanlık, bu tutarı arttırabilir.

Bakanlığın protokol imzaladığı Fonlar, protokol tarihinden itibaren en geç 1 tam yıl içerisinde kurulmak ve taahhütlerini tamamlamak zorundadır. Aksi takdirde imzalanan protokol iptal edilmiş sayılır.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kaynak aktarılacak Fonlar, TÜBİTAK tarafından 1514 Girişim SermayesiDestekleme Programı çerçevesinde şartlı destek kararı verilen kuruluşlara yatırımcı/ortak olmayı tercih eden Fonlar olmalıdır.

Portföy yöneticisinin aşağıda belirtilen nitelikleri haiz olması veya bu nitelikleri haiz en az bir kişinin olduğu bir yönetim ekibine sürekli olarak sahip olması gerekir:

a) Portföy yöneticisi olarak en az 5 farklı şirkete yatırım yapmış olması veya yatırım kararı almış olması,

b) Yatırım yaptığı şirketlerin en az birinden son 10 yıl içinde kâr ederek çıkış yapmış olması.
Fonlar, KOBİ ölçeğindeki1 girişim şirketlerine yatırım yapacaktır.

Yatırım yapılacak şirketlerin faaliyet alanı, TÜBİTAK’ın Fonlara taahhüdü kapsamında Ar-Ge ve inovasyon odaklı olmalıdır. Bakanlığımız taahhüdünün erken aşama yenilikçi ve teknoloji odaklı girişim şirketlerine kaynak aktarımında kullanılması öngörülmektedir.

Başvurular TL, Dolar ve Avro cinsinden yapılabilir.Fon başvuruları Ek-1 Bilgi Formunda yer alan bilgiler ile Bakanlık tarafından istenecek diğer bilgiler göz önünde bulundurularak değerlendirilecektir.
Fonun tabi olacağı kurallar ile uygulamaya ilişkin hususlar Bakanlık ile Fon arasında imzalanan protokolle belirlenecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)