BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHazinede tek hesap dönemi----

Hazinede tek hesap dönemi

Hazinede tek hesap dönemi
09 Ağustos 2018 - 09:48 www.finansgundem.com

Tek hesap dönemi ile kamunun nakit kaynaklarının Hazine Müsteşarlığınca tek bir hesapta etkin bir şekilde takip edilmesi ve yönetilmesi amaçlanıyor

Tek Hazine Kurumlar Hesabı uygulamasına ilişkin yönetmelik Perşembe günkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ayrıca, Tek Hazine Kurumlar Hesabı kapsamına alınacak kamu idareleri ve hesapların belirlenmesi hakkında karar yayınlandı.

Tek Hazine Kurumlar Hesabı; işsizlik sigorta fonu hariç olmak üzere kamu idarelerinin mali kaynaklarının bütçenin gelir ve gider hesapları ile ilişkilendirilmeksizin karşılığı Hazineden alacak kaydedilmek üzere toplandığı ve Müsteşarlık tarafından yönetilen hesabı" olarak tanımlanıyor.

Devletin tüm ödeme ve tahsilat işlemlerinin gerçekleştirildiği tek bir hesabı ya da birbirine bağlı bir dizi hesabı ve kamu hesaplarının konsolide bir biçimde izlenebilmesini sağlayan bütünleştirilmiş bir yapıyı ifade ediyor.

Böylece, tek hazine hesabı sisteminin kapsamının genişletilmesi yoluyla kamunun nakit kaynaklarının Hazine Müsteşarlığınca tek bir hesapta etkin bir şekilde takip edilmesi ve yönetilmesi amaçlanıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)