BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHazine: Eurolira ihracı planlanmıyor----

Hazine: Eurolira ihracı planlanmıyor

Hazine: Eurolira ihracı planlanmıyor
07 Şubat 2013 - 11:58 www.finansgundem.com

Hazine, kısa sürede eurolira ihracının planlamadığını açıkladı

İlkini Akbank'ın  gerçekleştirdiği ve sektörde bir çok bankanın da planladığı TL cinsi eurobond ihracı (eurolira) konusunun değerlendirildiğini belirten Hazine, kısa sürede böyle bir ihraç planlamadığını açıkladı. Hazine Reuters'ın sorusu üzerene yaptığı yazılı açıklamada "Uluslararası piyasalarda TL cinsinden tahvil ihraçları Müsteşarlığımızca değerlendirilmekle birlikte, kısa vadede böyle bir ihraç yapılması planlanmamaktadır" denildi.
Akbank'ın  Türkiye'den bir kurumun yurtdışında gerçekleştirdiği ilk TL cinsi eurobond (eurolira) ihracında 5 yıl vadede 1 milyar lira borçlanmıştı. İş Bankası ve Garanti Bankası  başta olmak üzere sektörün önde gelen bankalarının benzer ihraçlara kısa vadede çıkmak istedikleri biliniyor. Hazine 2012 yılı gelişmeleri ve 2013 yılı öngörülerinin yer aldığı finansman programında piyasa koşullarının uygun olması durumunda, yeni iç ve dış borçlanma enstrümanları ihraç edilebileceğini belirtmişti. 
Hazine 2013 Yılı Dış Borçlanma Programı Kapsamında biri 2012 yılında 2013 yıl ön finansmanı olmak üzere 2.7 milyar dolar borçlanma gerçekleştirdi. 
Geçen yıl Aralık ayında 2041 vadede 1 milyar dolar borçlanan Hazine 15 Ocak'ta 2023 vadede 1.5 milyar dolar borçlanma gerçekleştirirken Şubat başında Samurai piyasasında doğrudan satış yöntemiyle Yen cinsinden 200 milyon dolar karşılığı borçlanma yapıldı. 
Türkiye'nin 2013 yılında uluslararası sermaye piyasalarından geleneksel eurobond, yen ve kira sertifikası ihraçları yoluyla yaklaşık 6.5 milyar dolar dış finansman sağlaması öngörülüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)