BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHazine çalışanları Başbakanlık'ta raportör oldu----

Hazine çalışanları Başbakanlık'ta raportör oldu

Hazine çalışanları Başbakanlık'ta raportör oldu
27 Mayıs 2015 - 06:05 www.finansgundem.com

Başbakanlık’ta oluşturulan Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi’ne Hazine’den de 20 bürokrat gönderildi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a bağlı olan Hazine’de bir süre önce görevden alınan yaklaşık 20 bürokratın geçen cuma günü Başbakanlık’a tayinin çıktığı öğrenildi.

Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi, 2 Kasım 2011 tarihinde Avrupa Birliği’nin Bakanlığı’nın teşkilatını düzenleyen kararname ile oluşturuldu. Ancak 2011 yılındaki düzenlemede kadro verilmemişti. Geçen yıl eylül ayında çıkarılan torba yasada ise kadro düzenlemesi yapıldı.

Birime 380 yeni raportör kadrosu verildi. Yasaya, düzenleyici ve denetleyici kurumların uzmanları ile murakıpların da Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimine atanabilmesinin yolu açıldı.  Sektörel İzleme ve Değerlendirme Kurumu’na ilk atamaların geçtiğimiz günlerde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) olduğu yönündeki haber Hürriyet’te yer almıştı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan da atamalar olduğu kulislerde dile getiriliyordu. Geçen hafta Cuma günü de Hazine’den Başbakanlık’a atamaların yapıldığı öğrenildi. Babacan’a bağlı Hazine’de 20 bürokratın Başbakanlık’a tayin yazılarının cuma günü ulaştırıldığı belirtildi. (Hürriyet / Neşe Karanfil)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)