BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHazine 60 milyarlık Japon Yeni tahvili ihraç etti----

Hazine 60 milyarlık Japon Yeni tahvili ihraç etti

Hazine 60 milyarlık Japon Yeni tahvili ihraç etti
01 Aralık 2017 - 08:53 www.finansgundem.com

Hazine beklenen Japon Yeni tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirdi

Hazine, Japon Yeni piyasasında 60 milyar yen tutarında ihraç gerçekleştirdi. 
Hazine'den yapılan açıklamaya göre, 3 yıl vadeli ihracın tutarı 60 milyar Yen (yaklaşık 535 milyon ABD Doları), kupon oranı %1,81 (3 yıl vadeli Yen swap oranı + 170 bp) ve fiyatı %100 oldu.

Hazine'den yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Bilindiği üzere, 2017 yılı dış finansman programı çerçevesinde, Japon Yeni piyasasında tahvil ihracı olanaklarını araştırmak üzere Daiwa Securities, Mizuho Securities ve SMBC Nikko Securities'e yetki  verildiği 27 Kasım 2017 tarihinde açıklanmıştı. Söz konusu ihraca  ilişkin çalışmalar tamamlanmış ve tahvilimiz bugün fiyatlanmıştır. 3  yıl vadeli ihracın tutarı 60 milyar Yen (yaklaşık 535 milyon ABD 
Doları), kupon oranı %1,81 (3 yıl vadeli Yen swap oranı + 170 bp) ve  fiyatı %100 olarak gerçekleşmiştir. İhraca ilişkin tutar 7 Aralık 2017  tarihinde hesaplarımıza girecektir.
Bilindiği üzere, Müsteşarlığımız tarafından Japon Yeni piyasasında 2011, 2012 ve 2014 yıllarında Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) garantisi altında tahvil ihraçları gerçekleştirilmişti. 
Fiyatlaması yapılan son tahvil ihracının, ilk etapta, bir kısmı 3 yıl  vadeli garantisiz, diğer kısmı ise 10 yıl vadeli JBIC garantili olmak  üzere iki dilimden oluşması planlanmıştır. Ancak, ihraca ilişkin talep  toplama çalışmaları sırasında yatırımcıların garantisiz dilime yoğun  ilgi göstermeleri, ihracın JBIC garantisine ihtiyaç duyulmaksızın  tamamen garantisiz bir şekilde gerçekleştirilmesine imkân vermiştir.
Müsteşarlığımız tarafından gerçekleştirilen söz konusu ihraç, Japon Yeni piyasasında 2000 yılından bu yana, 2013 yılında doğrudan  satış yöntemiyle gerçekleştirilen tahvil ihracı haricinde, JBIC  garantisi olmaksızın gerçekleştirilen ilk tahvil ihracı olma  özelliğini taşımaktadır. Söz konusu garantisiz ihraca yatırımcıların  yoğun ilgi göstermesi, Müsteşarlığımızın yatırımcı çeşitlendirme  hedefi açısından stratejik öneme sahip Japon Yeni piyasasında ülkemize  yönelik olumlu yatırımcı algısının bir göstergesi olması ve Türkiye  ile Japonya arasında ekonomik alanda süregelen işbirliğinin önümüzdeki  dönemde artarak devam etmesi açısından önem arz etmektedir. 
Bu tahvil ihracıyla birlikte 2017 yılında uluslararası sermaye  piyasalarından toplam yaklaşık 9,7 milyar ABD Doları tutarında  finansman sağlanmıştır."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)