BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHayvancılık yatırımına yüzde 100 hibe----

Hayvancılık yatırımına yüzde 100 hibe

Hayvancılık yatırımına yüzde 100 hibe
21 Ekim 2020 - 08:44 www.finansgundem.com

Devlet, hayvancılık yatırımlarına yüzde 50 ile yüzde 100 arasında hibe desteği verileceğini duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, hibe desteğine ilişkin yatırım konularından sadece bir proje için ve bir kez yararlanılabilecek.

Hayvancılık yatırımlarına, yatırım konularına göre %50 ile %100 arasında değişen oranlarda
hibe desteği verilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, destekleme, ilgili bakanlıkça belirlenecek illerde 2020-2022 yılları arasında uygulanacak.

Karar kapsamında, yatırım konularına göre; manda (yeni inşaat yapımı, kapasite artırımı ve rehabilitasyon, makine, alet ve ekipman ile hayvan alımı) için %50, damızlık teke-koç alımı için %50, damızlık küçükbaş hayvan yatırımı için %85, kaz ve hindi yetiştiriciliği (yeni inşaat yapımı, makine, alet ve ekipman alımı) için %75, ipekböcekçiliği (besleme evi yapımı, makine, alet ve ekipman alımı ve dut bahçesi tesisi) için %100, arıcılık (makine, alet, ekipman ve arıcı barakası alımı) için %50 oranında hibe desteği sağlanacak.

Hibe desteğine ilişkin yatırım konularından sadece bir proje için ve bir kez yararlanılabilecek. Yatırım tutarının desteklemeye esas üst sınırı bakanlıkça belirlenecek. Bu sınırı aşan kısım ise ayni ve nakdi katkı olarak yatırımcının öz sermayesinden karşılanacak.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)