BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHayatta kalabilmek için çocukları ve böbreklerini satıyorlar----

Hayatta kalabilmek için çocukları ve böbreklerini satıyorlar

Hayatta kalabilmek için çocukları ve böbreklerini satıyorlar
16 Ocak 2022 - 17:43 www.finansgundem.com

Afganistan merkezli TOLO News kanalı, Belh vilayetinin başkenti Mezar-ı Şerif’teki bir kampta yaşayan yerinden edilmiş ailelerin hayatta kalabilmek için çocukları ve böbreklerini sattığını bildirdi

Söz konusu yerinden edilmiş aileler, kuzeydeki Belh, Sar-e-Pol, Faryab ve Covcan vilayetlerinde Taliban ile eski hükümet güçleri arasındaki şiddetli çatışmalardan kaçtı.

Bir yardım komitesi, buradaki aileleri çocukları ve böbreklerini satmaktan caydırmak için gıda ve nakit yardımı yapıyor.

Bir çocuğun fiyatı 100 bin ila 150 bin Afgani (950 ila bin 427 dolar) arasında, bir böbreğin fiyatı ise 150 bin ila 220 bin Afgani (bin 427 ila 2 bin 93 dolar) arasında değişiyor.

Kamptaki aileler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yanı sıra ülkedeki yoksulluk ve ekonomik sorunlar nedeniyle böyle bir karar almak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Yerinden edilmiş aile üyelerinden biri, “Sorunlarla boğulmuş durumdayız. Kimse bizi umursamıyor. Çok büyük dertlerimiz var” dedi.

Kamptaki her ailenin en az 2, en fazla da 7 çocuğu var.

Ailesi açlıktan ölmek üzere olan, Dilbar isimli bir diğer kamp sakini ise, çocuklarına bakmak için böbreğini satmaktan başka seçeneğinin olmadığını söyledi.

Afganistan Ulema Konseyi ve Belh vilayeti sakinleri, ülke ciddi bir insani felaket yaşarken, uluslararası toplumu Afganlara insani yardım sağlamaya çağırdı.
(Kabil/Şarku’l Avsat)

Afganistan'daki fabrikaların yarısı faaliyetlerini durdurdu

Afganistan'da devlet üniversiteleri açılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)